Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενταλμα σύλληψης για τη μητέρα του 12χρονου παιδιού που βιαζόταν και εκδιδόταν συστηματικά από τον 53χρονο Ηλία Μίχο στα Σεπόλια. Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είναι καταιγιστικές και έτσι λίγα λεπτά μετά την αρχική πληροφορία ότι ο εισαγγελέας προχώρησε σε ένταλμα άμεσης σύλληψης για άτομο από το περιβάλλον της οικογένειας του παιδιού, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τη μητέρα της 12χρονης.

Διαβάστε ακόμη: Κυβέλη Χατζηευστρατίου του GNTM: «Ηταν βιοπαλαιστής ο 60χρονος, σκοτώθηκε ακαριαία στο τροχαίο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα βγήκε γιατί φαίνεται να υπάρχει μία ροή χρημάτων από τον 53χρονο στη μητέρα. Αυτό βέβαια καλείται να απαντήσει η μητέρα. Πρόκειται για ποσά που φέρεται να έστελνε ο 53χρονος στη μητέρα. Ομως, αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς και γι' αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι «πελάτες» - βιαστές της. Το βασικό αδίκημα, πάντως, που αποδίδεται στη μητέρα είναι διακεκριμένη μαστροπεία, που σημαίνει ότι η μητέρα της εξέδιδε τη 12χρονη κόρη της. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη μητέρα έχει άλλα 7 παιδιά.  

Εξάλλου, μόλις ένα 24ωρο έχει περάσει από τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος είχε... δείξει πως έρχονται νέες συλλήψεις: «Θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όποιοι και όποιες έχουν εμπλοκή στην υπόθεση». Η προσαγωγή της μητέρας της 12χρονης προέκυψε από τα χρηματικά εμβάσματα που φάνηκε να στέλνει ο 53χρονος δράστης Ηλίας Μίχος σε διάφορα άτομα και τα εμβάσματα αυτά ήταν όπως προκύπτει από έρευνα μικροποσά από 30 ως και 80 ευρώ.

 

Ερευνα στη μητέρα της 12χρονης

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έρευνες γίνονταν στη μητέρα, καθώς οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι στον λογαριασμό της υπάρχουν κάποια χρήματα που μένει να δικαιολογηθεί η προέλευσή τους. Σύμφωνα με τον Alpha, κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αυτή τη στιγμή στο ερώτημα από πού τελικά έχουν προκύψει αυτά τα ποσά και γι' αυτό τον λόγο οι έρευνες γίνονται διακριτικά και με πολλή προσοχή. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τον Alpha, έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό της μητέρας και γι' αυτό πρέπει να διαπιστωθεί από πού προέρχονται. Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται ενδελεχής έρευνα στα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 53χρονου, με τους αστυνομικούς να περιμένουν να «μιλήσουν» και να τους δείξουν ποιοι εμπλέκονται στις φρικαλέες υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης.

Οι αστυνομικοί, πάντως, ερευνούσαν την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια εδώ και έναν μήνα. Αστυνομικός, μάλιστα, της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις καταγγελίες της μητέρας και την αποκάλυψη της κακοποίησης του παιδιού από τη θεία της, υποδύθηκε το ανήλικο κορίτσι και έτσι οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 53χρονου, Ηλία Μίχου καθώς και στη σύλληψη του 42χρονου, Γιάννη Σοφιανίδη. Το κοριτσάκι έχει μιλήσει για 15 «πελάτες» - βιαστές, με τους αστυνομικούς να τους έχουν ταυτοποιήσει και σύντομα να αναμένονται συλλήψεις. 

Την ίδια στιγμή, τόσο ο Ηλίας Μίχος όσο και ο Γιάννης Σοφιανίδης υποστήριξαν στην απολογία τους ότι έχουν έρθει σε επαφή με τη 12χρονη, με τη συναίνεσή της. Από την πλευρά του ο 53χρονος είπε ότι είχε επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας έτσι την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του ομολόγησε ότι είχε έρθει σε επαφή με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής και με τη θέλησή της. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως την αμοιβή (περίπου 50-70 ευρώ) την έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενό του. Σε δήλωσή της, η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, ανέφερε πως την Πέμπτη η 12χρονη θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης. Η δικηγόρος χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.Πάντως, στις 1.000 σελίδες της δικογραφίας περιλαμβάνονται φωτογραφίες και διάλογοι που δείχνουν τον εφιάλτη που βιώνει από τα 10,5 η 12χρονη.  

Από την έρευνα της Αστυνομίας στο κινητό του 53χρονου προκύπτει πως τουλάχιστον 213 άτομα ήταν υποψήφιοι «πελάτες» – βιαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν ταυτοποιηθεί 15 άτομα και αναμένεται να γίνουν νέες συλλήψεις. Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στο Πρωινό πως ανάμεσα στους 213 βρίσκονται ονόματα ηθοποιών, δημοσιογράφων και το όνομα ενός ιερωμένου. Οσο για τον 53χρονο, παρουσίαζε το 12χρονο ως 16χρονο. Ωστόσο, η 12χρονη στην κατάθεσή της περιγράφει πως αρκετοί είχαν καταλάβει την πραγματική της ηλικία και την είχαν αφήσει να φύγει από το «ραντεβού». Κάποιοι, μάλιστα, της είχαν πει να απομακρυνθεί γιατί είναι πολύ μικρή και πως να προσέχει. 

«Την ιστορία την ξετύλιξε ο θείος και η θεία. Παίρνει η Αστυνομία το κινητό της κοπέλας και απαντούσε μία αστυνομικός που έκανε τη φωνή παιδιού μικρού. Μιλάμε για 213 επαφές. Με σοκάρει το γεγονός ότι άνδρες τέρατα, όχι άνδρες σιχάματα, βίαζαν ένα κοριτσάκι και είχαν παιδιά, κορίτσια στην ίδια ηλικία. Και με σοκάρει το γεγονός ότι μία μάνα, μία γυναίκα, για να φορτώσει τη χαμένη ερωτική επιθυμία με τον άνδρα της, αλίευε στο διαδίκτυο σε μαύρες ιστοσελίδες ανήλικα κοριτσάκια για να τα προσφέρει δώρο στον άνδρα της για να συνευρεθούν οι τρεις. Το κοριτσάκι είναι ένα αγγελούδι, ένα μικρό πλάσμα. Να πω κάτι, συγγνώμη. Καταπατώ τον δημοσιογράφο. Είναι ένα κοριτσάκι αγγελούδι που δεν φαίνεται 12 ετών. Ενα κοριτσάκι πανέμορφο που δεν μοιάζει 12 ετών. Και αναρωτιέμαι πώς ρε αλήτη; Πώς σου έστελνε γυμνές φωτογραφίες; Και θα μείνεις εσύ φυλακή για να βγεις και να κυκλοφορήσεις δίπλα μου ελεύθερος; Εσύ δεν θα κυκλοφορήσεις ποτέ δίπλα μου ελεύθερος. Λυπάμαι που στο λέω δεν θα κυκλοφορήσεις ποτέ ελεύθερος. Φαντάζομαι σαν τη Λίτσα Πατέρα και εγώ πώς κάτι θα συμβεί και δεν θα κυκλοφορήσεις ελεύθερος. Εγώ δεν μπορώ να κυκλοφορώ σε μία κοινωνία μαζί σου ελεύθερος, δεν μπορώ!» είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA