Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη (13/10) οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που προκήρυξε την κινητοποίηση, οι παιδικοί σταθμοί «κινδυνεύουν να μετατραπούν από παιδαγωγικές δομές σε «πάρκινγκ» παιδιών ή «παιδοφυλακτίρια». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τον χώρο συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Σολωμού 60).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην πιθανότητα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το ενδεχόμενο αυτό θα μετατρέψει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από παιδαγωγικές δομές σε «παιδοφυλακτίρια», καθώς θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα φιλοξενούμενα παιδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA