Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το «κουβάρι» στα Σεπόλια, με τις Αρχές να προχωρούν αργά το βράδυ της Παρασκευής (14/10) σε μια ακόμη σύλληψη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας 12χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 33χρονο, που φέρεται να έχει κακοποιήσει δύο φορές την ανήλικη στην περιοχή των Σεπολίων, ενώ είχε κλείσει ραντεβού με το κορίτσι μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμη: «Θα σε θάψω, θα σε εξαφανίσω» - Τα μηνύματα της μητέρας της 12χρονης με τον Ηλία Μίχο

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 14-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση. Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον (2) φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ δύο άτομα – Εδωσε ονόματα η 12χρονη

Σε κάθε περίπτωση, ήδη από χθες αργά τη νύχτα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση. Οπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», τα δυο άτομα που φέρονται να έχουν άμεση εμπλοκή στην υπόθεση και τις πρώτες πρωινές ώρες εξετάζονται από τους αστυνομικούς τους Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δυο ισχυρίστηκαν πως είχαν συνομιλήσει με τη 12χρονη στο BlinChat αλλά τους είχε συστηθεί (πιθανότατα ο Ηλίας Μίχος που χειριζόταν το προφίλ) ως 17χρονη. Οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφίες της 12χρονης και εκείνοι την αναγνώρισαν. Αυτό που τόνισαν στους αστυνομικούς, ωστόσο, είναι πως δεν πήγαν στο προκαθορισμένο ραντεβού και πως παρουσιάστηκαν αυτοβούλως προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Μάλιστα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15/10) η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την ταυτοποίηση των δύο ανδρών: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14-10-2022, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή. Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν».

Χθες ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχε κάνει λόγο για τρεις άνδρες οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους. Τα ονόματα και τα κινητά των συγκεκριμένων ανδρών έχουν βρεθεί στο κινητό της 12χρονης η οποία μάλιστα τους αναγνώρισε σε φωτογραφίες σε μια από τις καταθέσεις της στην Αστυνομία και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 32 με 35 ετών.«Ο πρώτος είναι ένας 32χρονος με μακριά μαλλιά και δεν υπάρχει ηλεκτρονικό προφίλ του. Ο δεύτερος είναι 35χρονος, εύσωμος και πολύ σωματώδης και ο τρίτος είναι με περισσότερα κιλά και γυαλιά», είχε καταθέσει η ανήλικη.

Η μικρή έδωσε ονόματα στους αστυνομικούς

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την κατάθεση της 12χρονης, που μετέδωσε το Star, ένα από τα πρόσωπα που περιέγραψε η ανήλικη, είναι ένας άνδρας με το όνομα «Πάνος» (σσ: οι αστυνομικοί εκτιμούν πως τα συγκεκριμένα ονόματα μπορεί και να μην είναι αληθινά και για τον λόγο αυτό τα τοποθετούμε μέσα σε εισαγωγικά). Τον περιέγραψε ως 40χρονο, είπε πως τον γνώρισε στο Instagram και πως ήταν από την Παλλήνη, ενώ έφτασε στο ραντεβού με ένα αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος, γαλλικής κατασκευής. Ένα δεύτερο πρόσωπο ήταν ένας άνδρας με το όνομα «Αλέξανδρος». Αυτός ήταν, σύμφωνα με την ανήλικη, από το Ιλιον, περίπου 30 ετών. Είχε μάλιστα, ένα παιδάκι 12 ετών και έφτασε στο ραντεβού με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Το τρίτο πρόσωπο δεν το κατονόμασε η 12χρονη, καθώς δεν θυμόταν, όμως, όπως είπε, ήταν κάτοικος Κορίνθου, έχοντας σχέσεις και με τον Πειραιά, ενώ οδηγούσε ένα λευκό Toyota. Μάλιστα και αυτός ήταν πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 15-16 ετών. «Έχω δύο παιδιά στην ηλικία σου, μου είχε πει. Νόμιζε ότι είμαι 16» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανήλικη στις Αρχές για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA