Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 38χρονης γυναίκας που φέρεται να έριξε το καυστικό υγρό στο 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της με αποτέλεσμα εκείνος να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με εγκαύματα δευτέρου βαθμού και να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, ενώ αναμένεται να διακομιστεί στην Αθήνα, σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο ΚΑΤ. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση ώστε να μπορέσουν να βρουν τόσο τα κίνητρα όσο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Ηράκλειο.

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: Κινδυνέυει να χάσει το μάτι ο 36χρονος που δέχθηκε το καυστικό υγρό - Βεβαρημένο το παρελθόν του

Οπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα της Κρήτης η γυναίκα είχε κλείσει κι εκείνη δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο με τον 36χρονο καταδικασμένο αλλά και φυλακισμένο για ένοπλες ληστείες. Οι δύο τους φέρονται να καυγάδισαν με την 38χρονη να ρίχνει στον άνδρα το καυστικό υγρό και να του προκαλεί τα σοβαρά εγκαύματα στην αριστερή πλευρά τόσο του κεφαλιού του όσο και του κορμού. Από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο ότι το δοχείο το έφερε μαζί της η γυναίκα καθώς δεν θα ήταν εύκολο να βρεθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η γυναίκα που αναζητείται, φεύγοντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου άφησε το γυάλινο δοχείο με το οποίο μετέφερε μαζί της το καυστικό υγρό που έχει σταλεί για εργαστηριακή ανάλυση ώστε να ταυτοποιηθεί η χημική του σύνθεση και να καταλήξουν οι αρχές αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάτι άλλο. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Είχε καταδικαστεί σε 89 χρόνια φυλάκιση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr η δράση του νεαρού  τότε άνδρα, που από το 2012 «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο έλαβε τέλος στις 12 Ιουνίου 2015 όταν επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς. Αυτή η απόπειρα ληστείας ήταν αιματηρή, με λεία κοσμήματα άνω των 150.000 ευρώ και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών αλλά και μακρά νοσηλεία των τραυματισμένων

Τον Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή ήταν τα 25 έτη. Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τελικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τούς είχε κρίνει ένοχους για τις περισσότερες εξ αυτών. Εκτός από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου είχαν κατηγορηθεί και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA