Μενού
  • Α-
  • Α+

Ετοιμη να παραδοθεί ακόμη και μέσα στην ημέρα δηλώνει σύμφωνα με τον περίγυρό της, η 38χρονη Μ.Σ. που φέρεται να έριξε το καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Οι Αρχές την αναζητούν από την πρώτη στιγμή στην Κρήτη ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν τα ίχνη της και πλέον μένει να φανεί αν θα παρουσιαστεί η ίδια στις αστυνομικές αρχές, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί. Ο 36χρονος νοσηλεύεται από το περασμένο σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο, φέροντας εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο κεφάλι και στη δεξιά πλευρά του κορμού του, με τους γιατρούς να δίνουν μάχες για να σωθεί το μάτι του.

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: «Θα στείλουν άτομο στη φυλακή να με σκοτώσει» λέει η 38χρονη για την επίθεση με το οξύ

Η ίδια η γυναίκα σε μία από τις επικοινωνίες που φέρεται να είχε τις προηγούμενες ημέρες με Μέσα δηλώνει πως απειλούταν από τον 36χρονο «ότι αν κάνω σχέση με άλλον άνδρα θα βάλει να με σκοτώσουν». Την ίδια στιγμή και επικαλούμενη την οικογένεια του θύματος εκφράζει φόβους πως «Θέλουν να με βάλουν φυλακή και να στείλουν άνθρωπο να με σκοτώσει».

«Προσχεδιασμένο και στοχευμένο»

Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι του 36χρονου γνωστούς στις αρχές για παλαιότερες πράξεις τους, αποκαλούν την εγκληματική πράξη εναντίον του ως μέρος ενός καλά στημένου σχεδίου από την πλευρά της συζύγου του. «Πρόκειται στοχευμένη και προσχεδιασμένη εγκληματική πράξη σε βάρος του εντολέα μου, του οποίου η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ήδη δηλώσαμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και περιμένουμε τη σύλληψή της», δήλωσε η δικηγόρος, Αλεξάνδρα Σπανάκη, μία από τους εκπροσώπους του.

«Αυτό που μεταφέρθηκε από την οικογένεια είναι πως ήταν μια αρρωστημένη προσπάθεια από τη δράστιδα η οποία ξεκίνησε από τον Απρίλιο και παρά το ότι με σωστό τρόπο την απέκρουσε το θύμα η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Από ο, τι γνωρίζω υπήρχε μια συνεχής προσπάθεια να τον βλάψει αλλά η οικογένειά του έχει μεγάλη οντότητα στην Κρήτη και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια. Δεν πίστευε κάνεις ότι μια γυναίκα θα αγνοούσε την οντότητα αυτής της οικογένειας και θα έκανε αυτό το οποίο έκανε. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια από την οικογένεια για το γεγονός ότι η δράστιδα δεν έχει συλληφθεί ακόμα» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας που επισκέφθηκε τον 36χρονο στο νοσοκομείο.

Αρνείται τα περί σχεδίου, δεν έχει επικοινωνία

Η γυναίκα ωστόσο αρνείται τα περί σχεδίου και μάλιστα φέρεται να υποστηρίζει πως: «Με τρελαίνει η αδικία. Δεν παγίδευσα κανέναν, εκείνος είναι 105 κιλά και εγώ είμαι 57 κιλά όλη όλη. Αν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται, τότε γιατί εφόσον άνοιξε την πόρτα στις 23:00 που ήρθε στο ξενοδοχείο και αντίκρυσε τη σύζυγό του, αντί να δει την άλλη γυναίκα που υποτίθεται ότι θα συναντούσε, δεν ξαναέκλεισε την πόρτα ενοχλημένος και να πάει στο καλό».

Η 38χρονη έχει και δύο επιπλέον γάμους, από τους οποίους έχει αποκτήσει δύο παιδιά 16 και 9 ετών. Το ένα πηγαίνει στο Λύκειο και το μικρότερο στο δημοτικό. Με την οικογένεια της μετά την επίθεση δεν έχει επικοινωνία, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - του Star διέφυγε από το σημείο με αυτοκίνητο, που οδηγούσε άνθρωπος που γνώριζε. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο και δεν ξέρω γιατί, δεν την κακοποιούσε. Δεν θέλω επαφή μαζί της», είπε ο πατέρας της.

«Χημικό έγκαυμα, βαθύ»

Οπως αποκαλύπτει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μαρία Καλοφώνου, που είχε ως ασθενή και την Ιωάννα Παλιοσπύρου, είναι ένα σοβαρό περιστατικό. «Είναι χημικό έγκαυμα, βαθύ, από οξύ. Δεν ξέρουμε ποιο οξύ. Πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί, θειικό οξύ δηλαδή. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο το χέρι. Το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι το έγκαυμα στα μάτια. Η ανησυχία μας είναι πως θα συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA