Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την ταυτοποίηση από τις αστυνομικές Αρχές των 212 ατόμων που είχαν συνομιλίες μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με τη 12χρονη στα Σεπόλια, έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της ανήλικης, καθώς αναμένονται ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες σωρεία συλλήψεων. Οσον αφορά όμως το αν θα δοθούν τα ονόματα των «212» στη δημοσιότητα ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έσπευσε να ρίξει τους τόνους, επισημαίνοντας ότι αν δεν αποδειχθεί ότι βίασαν το παιδί «τότε αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορηθούν για τίποτα και απαγορεύεται να δημοσιευτούν τα ονόματα».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε το πρωί της Τρίτης (25/10) στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» όπου και αναφέρθηκε στην αποτρόπαια υπόθεση των Σεπολίων επισημαίνοντας ότι το παιδί -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν ξεπερνά το ένα μέτρο σε ύψος, κάτι που όπως τονίζει, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων που ανέφεραν ότι έδειχνε μεγαλύτερης ηλικίας.

«Σε όλα τα εγκλήματα υπάρχει μία λεπτή γραμμή, είναι η αρχή εκτελέσεως του εγκλήματος. Για παράδειγμα, σκοτώνω κάποιον. Το έγκλημα αρχίζει τη στιγμή που πυροβόλησα. Ότι γίνεται πριν έχει άλλη διάκριση. Στα εγκλήματα γενετήσιας αξιοπρέπειας, η αρχή εκτελέσεως είναι αυτό το οποίο γίνεται μέχρι την ώρα που θα αρχίσει η ερωτική πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Παράλληλα, αν και οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τα 212 προφίλ που είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως τα ονόματά τους δεν θα δημοσιευτούν. «Μην περιμένετε να δημοσιοποιηθούν ποτέ τα ονόματά αυτών που επικοινώνησαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνευρεθούν με το παιδί. Αυτές οι πράξεις λέγονται προπαρασκευαστικές και εάν δεν αποδειχθεί ότι συνευρέθηκαν με το παιδί, τότε αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται ποτέ να κατηγορηθούν για τίποτα και απαγορεύεται να δημοσιευτούν τα ονόματα», υπογράμμισε ο δικηγόρος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA