Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τουλάχιστον έναν βιασμό και μία απόπειρα, στο Παλαιό Φάληρο, έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές που έχουν αρχίσει ανθρωποκυνηγητό ώστε να μπορέσουν να τον εντοπίσουν. Οι δικαστικές αρχές πρόκειται μετά τα στοιχεία που τους προσκόμισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, να εκδώσουν διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του. Την ίδια στιγμή η μητέρα του δηλώνει πως είναι νεκρός για την ίδια και φώναζε στους αστυνομικούς να τον συλλάβουν ενώ μετά από επικοινωνία του Τάκη Θεοδωρικάκο με τον Αλβανό ομόλογό του, γίνονται έρευνες σε σπίτια συγγενών του 45χρονου στην Αυλώνα.

Διαβάστε ακόμη: Παλαιό Φάληρο: Ανθρωποκυνηγητό σε Ελλάδα και Αλβανία για τον βιαστή - Ελέγχεται και για άλλες επιθέσεις

Σύμφωνα με το MEGA, μετά την επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Αλβανό ομόλογό του, οι Αρχές της γειτονικής χώρας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον 45χρονο. Μέχρι στιγμής έχουν ψάξει στο πατρικό του σπίτι αλλά και σε σπίτια συγγενών και φίλων, χωρίς αποτέλεσμα. Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις αλβανικές Αρχές να είναι αισιόδοξες ότι θα οδηγηθούν σε σύλληψη του βιαστή σύντομα, καθώς λείπει χρόνια από την Αλβανία και δεν έχει διασυνδέσεις που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Ο 45χρονος διέφυγε από την Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου μέσω Κακαβιάς και πήγε στο πατρικό του σπίτι. Φέρεται να ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με στενό συγγενή του, που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, ο οποίος του προσέφερε βοήθεια και όπως φαίνεται ένα νέο καταφύγιο. Ο καταζητούμενος είχε προλάβει να εγκαταλείψει το πατρικό του, πριν την έφοδο των Αλβανών αστυνομικών, που θεωρούν ότι κατά πάσα πιθανότητα παραμένει στον Αυλώνα σε ένα νέο σημείο που του υπέδειξε ο συγγενής του.

Παλαιό Φάληρο: Το προφίλ του βιαστή που χτυπούσε τη μητέρα του 

Κοντοκουρεμένος και εύσωμος όπως τον είχαν περιγράψει οι δύο γυναίκες που έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια του, πατέρας δύο παιδιών και χωρισμένος με τη γυναίκα του. Η μητέρα του 45χρονου επιβεβαιώνει πως ο γιος της βρίσκεται στην Αλβανία και δηλώνει πως για την ίδια είναι πεθαμένος. «Είμαι στεναχωρημένη και δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτόν τον γιο μου καθόλου. Θέλω να τον βλέπω πεθαμένο. Θέλω να τον βλέπω πεθαμένο, αυτό θέλω, τίποτα δεν θέλω», είπε στο MEGA.  Η μητέρα του 45χρονου μας λέει ότι πίσω από τη συμπεριφορά και τις εγκληματικές πράξεις του γιου της, κρύβονται τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Αυτά που θολώνουν το μυαλό του και τον οδηγούν στη βία, με θύμα ακόμα και την ίδια. «Πίνει τσίπουρο, ούζο, μπύρες. Που ήρθε η αστυνομία βρήκε ένα τσιγάρο με ναρκωτικά (χασίς). Με (έχει) χτυπήσει άμα κάνει αυτά τα πράγματα με χτυπάει. Ήμουν στην δουλειά, το παιδί ήταν μόνο εδώ, κάνει ό,τι θέλει» σημείωσε η μητέρα του 45χρονου βιαστή.

Οι δυο τους έμεναν μαζί τα τρία τελευταία χρόνια και ο 45χρονος συνήθιζε να μην απομακρύνεται από το Παλαιό Φάληρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επίθεση σε βάρος της 24χρονης στην οδό Αγίας Τριάδας έγινε μόλις 600 μέτρα από το σπίτι του, ενώ η στάση της Αγίας Σκέπης εκεί που ακινητοποίησε την 34χρονη που βίασε σε κοντινό παρκάκι απέχει 800 μέτρα από το διαμέρισμά του.

Πώς ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η ταυτοποίηση του 45χρονου βιαστή έγινε στις 28 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά τη διαφυγή του στην Αλβανία. Οι Αρχές δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν από το DNA του καθώς δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων, αλλά ούτε και από δαχτυλικά αποτυπώματα τα οποία δεν βρέθηκαν γιατί είχε ιδρωμένες παλάμες. Ο εντοπισμός και η ταυτοποίησή του έγινε από συγκεκριμένη καταγγελία στις Αρχές από άτομο που τον γνωρίζει καλά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να έχουν και συγγενική σχέση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA