Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εταιρεία Συγγραφέων εξέδωσε ανακοίνωση για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, αναστέλλοντας την υποψηφιότητα του για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren, μετά τη σύλληψη του γνωστού συγγραφέα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Παράλληλα καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο συγγραφέας. Ανοικοίνωση Εταιρείας Συγγραφέων για Παπαθεοδώρου:

«Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου μετά την αποκάλυψη των σοβαρών κατηγοριών εις βάρος του. Στην ανακοίνωσή τους, οι Εκδόσεις Καστανιώτη αναφέρουν: «Οι Εκδόσεις Καστανιώτη διέκοψαν κάθε μορφής συνεργασία με τον Βασίλη Παπαθεοδώρου, αμέσως μόλις πληροφορηθήκαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα από τις δικαστικές αρχές, για σοβαρή κατηγορία. Η απόφασή μας προστατεύει τα συμφέροντα της εταιρείας, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και –πάνω από όλα– των αναγνωστών μας και αποδεικνύει ότι για εμάς, η ακεραιότητα των συνεργατών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζουμε να εκδίδουμε σημαντικά βιβλία συγγραφέων απ’ όλο τον κόσμο και να μεταλαμπαδεύουμε την αξία της ανάγνωσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA