Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μουδιασμένη» παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση του συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον 100 βίντεο με βιασμούς παιδιών από 10 έως 12 ετών τα οποία είχε κατεβάσει σε διάστημα πέντε ετών, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως τα είχε επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τι έλεγε για τις επισκέψεις του σε σχολεία πριν συλληφθεί για παιδική πορνογραφία

Ο τέως διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης τοποθετείται πάνω στο ζήτημα και είναι ξεκάθαρος: «είναι παράνομη για όλους η κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού». Οπως είπε στο STAR, η κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι κακούργημα και απαγορεύεται στον οποιονδήποτε να κατεβάσει ή να δει αρχεία. «Κάποιοι τώρα που μιλάμε έχουν βίντεο με ανήλικες να κάνουν σεξ. Αυτό είναι κακούργημα, διώκεται και πάνε Αυτόφωρο» τόνισε. 

«Το πρόγραμμα που υπάρχει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ανιχνεύει όλο το διαδίκτυο είναι το CPS (Child Protection System) και βρίσκει σε πραγματικό χρόνο αυτούς που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας σε πραγματικό χρόνο. Σε κάθε βίντεο και φωτογραφία βρίσκει τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτών που το έστειλε και αυτόν που το πήρε. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει προσωπικά δεδομένα, εντοπίζει δύο αριθμούς που πάνε στον εισαγγελέα και μετά το δικαστικό βούλευμα πάει στις εταιρείες επικοινωνίας. Στη συνέχεια η Αστυνομία εντοπίζει τα άτομα, ο εισαγγελέας δίνει εντολή για έρευνα στο σπίτι και κατάσχονται τα πάντα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA