Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς μετά την έκδοση των ενταλμάτων για να εντοπιστούν τέσσερις άνδρες που αναγνώρισε η ανήλικη στην προχθεσινή της κατάθεση, πλέον ήρθε η σειρά των συλλήψεων... Ετσι, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου στα Δυτικά Προάστια, το απόγευμα της Πέμπτης (3/11) έγινε γνωστό πως συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας στο Μαρούσι, με τις Αρχές να αναζητούν ακόμη δύο άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 39χρονο, πατέρα ενός 9χρονου αγοριού.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Τρεις στους τέσσερις πήγαν στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως και τώρα συλλαμβάνονται και για ψευδορκία

Αντίθετα, από το μεσημέρι, όταν και η Εισαγγελία άναψε το «πράσινο φως» για τις συλλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ, για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι άλλοι δύο φερόμενοι ως βιαστές του παιδιού, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τη 12χρονη μέσω φωτογραφιών. Σημειώνεται πως στους 4 νέους κατηγορούμενους αποδίδεται το κακούργημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή «Live News», ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, το γεγονός πως ενώ έχουν περάσει ώρες από την έκδοση των ενταλμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα άτομα αυτά διαφεύγουν τη σύλληψη σκόπιμα, αλλά ενδεχομένως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιοι είναι υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών με συχνές υποχρεώσεις στο εξωτερικό και ίσως τη δεδομένη χρονική στιγμή να βρίσκονται εκτός χώρας.

Τα νέα εντάλματα ήρθαν αμέσως μετά τη συμπληρωματική πολύωρη κατάθεση που έδωσε το παιδί στην Ασφάλεια παρουσία παιδοψυχολόγου, στη διάρκεια της οποίας φέρεται να αναγνώρισε και άλλους άνδρες που εμπλέκονται στην κακοποίησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα πρόσωπα φέρεται να είχαν προσέλθει αυτοβούλως τις προηγούμενες ημέρες στην Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι είχαν μπει στη διαδικτυακή εφαρμογή και είχαν μόνο συνομιλήσει με την 12χρονη, χωρίς να την συναντήσουν. Η ανήλικη όμως τούς αναγνώρισε και κατέθεσε πως είχε βρεθεί μαζί τους έναντι αμοιβής.

Τρεις στους τέσσερις παρουσιάστηκαν αυτοβούλως

Σύμφωνα με όσα φαίνεται να ισχυρίστηκαν τα άτομα αυτά, που πλέον είναι κατηγορούμενοι, η εμπλοκή τους στην υπόθεση ξεκινά και σταματά σε διαδικτυακές συνομιλίες που είχαν με την ανήλικη. Οι νέοι κατηγορούμενοι αρνούνταν ότι είχαν συναντηθεί με το παιδί. Ωστόσο τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η ανακρίτρια από την κατάθεση του ίδιου του θύματος φαίνεται να διαψεύδουν τους τρεις κατηγορούμενους, καθώς το κορίτσι αναγνώρισε στα πρόσωπα τους, άνδρες με τους οποίους είχε συναντηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το τέταρτο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια, το οποίο αφορά «πελάτη» του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου και ήδη προσωρινά κρατούμενου, Ηλία Μίχου, που συνάντησε την 12χρονη.

Με την έκδοση των νέων ενταλμάτων, η δικογραφία για την υπόθεση της 12χρονης, αφορά πλέον 10 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι έξι, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του παιδιού, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι. Οι νέοι κατηγορούμενοι μετά την σύλληψη τους θα οδηγηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας προκειμένου να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζονται από τις Αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA