Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο του 17χρονου κοντά σε στάνη στην περιοχή Λούτσα της Μάνδρας, το μεσημέρι της Πέμπτης, τον οποίο φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος -όπως ομολόγησε- ο 14χρονος αδελφός του που αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής έχει διακρίνει στη σορό του 17χρονου σημάδια που παραπέμπουν σε κακοποίηση αλλά το είδος της θα φανεί μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Διαβάστε ακόμη: Σεπόλια: Τα μηνύματα που έκαψαν τον 43χρονο – Τι είχε πει λίγο πριν συλληφθεί ο 35χρονος

Οι Αρχές έχουν ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα οκτώ παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση. Επίσης, το γεγονός ότι κατά την πρώτη αυτοψία στον χώρο δεν είχε βρεθεί η κυνηγετική καραμπίνα, προκαλεί ερωτήματα για το εάν το όπλο υπήρχε εξαρχής εκεί ή τοποθετήθηκε εκ των υστέρων.

Η καταγγελία του «Χαμόγελου»

Η σχετική έρευνα διεξάγεται μετά τις καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση που έχουν υποστεί τα παιδιά, τις όποιες έφερε στο «φως» το Χαμόγελο του Παιδιού. Στην ανακοίνωσή του για το τραγικό περιστατικό η οργάνωση τονίζει πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του». Παράλληλα, επισημαίνει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των 8 παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου.

Διαφωνεί ο πατέρας

Πάντως, ο δικηγόρος του πατέρα και του 14χρονου, Γιάννης Βέρρας, διαψεύδει το περιεχόμενο των καταγγελιών και επισημαίνει πως πρόκειται για μια οικογένεια βιοπαλαιστών που δεν έχει σχέση με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. «Δεν ισχύουν όλα αυτά που διακινούνται. Αν υπάρχει κάποια καταγγελία από κάποιον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το λόγο που έχει γίνει. Δεν νομίζω πως είναι κακοποιηητικό περιβάλλον αν δύο παιδιά μιας 11μελης οικογένειας πιαστούν στα χέρια. Πρόκειται για βιοπαλαιστές που δίνουν αγώνα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Και από χθες θρηνούν για το γεγονός ότι ο 17χρονος γιος τους «έφυγε» από το χέρι του μικρού του αδελφού. Αν ήθελε ο πατέρας να κάνει κάτι τέτοιο που λένε θα πήγαινε να πυροβολήσει το γιο του; Δεν νομίζω» δηλώνει στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Βέρρας εκφράζοντας, παράλληλα, την έκπληξη του πατέρα μόλις έμαθε τις αναφορές για την κακοποίηση των παιδιών του. «Εγω δεν έχω ακουμπήσει ποτέ τα παιδιά μου» φέρεται να απάντησε ο τραγικός πατέρας στο άκουσμα των καταγγελιών σε βάρος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA