Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολίτες και κρατικός μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα για την επέλαση της κακοκαιρίας Eva ωστόσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν όσο σφοδρή αναμενόταν και αυτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και μηνύματα από το 112 δίνοντας οδηγίες στους πολίτες ώστε να μην κινδυνέψουν.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Eva: Σε επιφυλακή την Δευτέρα Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα

Το γεγονός πως η κακοκαιρία δεν ήταν εν τέλει τόσο «άγρια» όσο περιμέναμε, εξηγείτε, όπως ανάλυσε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο ειδήσεων του Open. Εκανε, αρχικά, λόγο για μια «αρκετά δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία» και εν συνεχεία περιέγραψε το πώς η κακοκαιρία Eva έφτασε πιο ήπια.

Χαρακτηριστικά είπε: «Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA