Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα πρόσωπα που την κακοποίησαν, τον ρόλο που είχε ο «Μιχάλης αλλά και τα σπίτια στα οποία έζησε τον εφιάλτη, με τους βιασμούς, περιέγραψε μέσα από την τέταρτη κατάθεση που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες, η 12χρονη από τα Σεπόλια. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην προφυλακισμένη μητέρα της, επιμένοντας για μία ακόμη φορά πως εκείνη δεν ήξερε τι συνέβαινε στο ανήλικο παιδί τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Ο Μίχος πουλούσε 20 ευρώ φωτογραφίες του παιδιού – Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του Μιχάλη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα Real News και παρουσιάζει όλη την κατάθεση του κοριτσιού, αναγνώρισε συνολικά  13 άνδρες ως κακοποιητές της. Παράλληλα, έδωσε στοιχεία για διαμέρισμα στην οδό Ραιδεστού στον Κολωνό, το οποίο ο Μίχος νοίκιαζε για να τη βίαζε αλλά και και να την εκδίδει. Αποκάλυψε, δε, πως εκτός από το συγκεκριμένο σπίτι και τον οίκο ανοχής που είχε αναφέρει σε προηγούμενη κατάθεση, έχει και σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο και κατονόμασε, στην περιοχή του Κολωνού. Αυτός που τη συνόδευσε εκεί ήταν ο 43χρονος ηλεκτρολόγος πλοίων.

Τα πρόσωπα που αναγνώρισε η 12χρονη

Οπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της Real News κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης τη, τέταρτη που έδωσε στην Ασφάλεια, η ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων επέδειξε στη 12χρονη δεκάδες φωτογραφίες, με το κορίτσι να αναγνωρίζει τελικά 13 άνδρες με τους οποίους συναντήθηκε. Μεταξύ αυτών ήταν και οι τέσσερις τελευταίοι που συνελήφθησαν και μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Για τον έναν εξ αυτών, τον 35χρονο που δηλώνει άεργος εισοδηματίας, θυμόταν ακριβώς την ημερομηνία (16 Ιουλίου) της μίας από τις τρεις φορές που την κακοποίησε μέσα στο σπίτι του στον Κορυδαλλό. Η 12χρονη θυμόταν τη συγκεκριμένη ημερομηνία γιατί την επόμενη, όπως είπε, στις 17 Ιουλίου, έχει τα γενέθλιά της.

Τα πρόσωπα που δεν έχουν συλληφθεί

Εκτός αυτών που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, η ανήλικη αναγνώρισε εννέα ακόμη άνδρες, μεταξύ των οποίων και ένας 57χρονος με τον οποίο τελικά δεν συναντήθηκαν ποτέ γιατί την πρώτη φορά φοβήθηκε εκείνος και τη δεύτερη δεν πήγε η 12χρονη. Επίσης, ένας 33χρονος με τον οποίο είχαν συζητήσει να βρεθούν αλλά όπως είπε η 12χρονη αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά και ένας 39χρονο με τον οποίο συναντήθηκε φεύγοντας μεσάνυχτα από το σπίτι της, όταν κοιμόντουσαν οι γονείς της, και είχαν σεξουαλική επαφή μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο ρόλος του «Μιχάλη»

Στις καταθέσεις της η 12χρονη, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, έχει αποκαλύψει ότι ο Μίχος, εκτός του ότι την εξέδιδε ή των όσων άλλων αποτρόπαιων της έκανε, πουλούσε φωτογραφίες της και βίντεο σε παιδόφιλους. Για μια τέτοια περίπτωση, αρρωστημένου «πελάτη», ρωτήθηκε και στην τελευταία της κατάθεση και συγκεκριμένα για έναν άνδρα που όπως είπε τη βρήκε μέσω του «Μιχάλη».

  • Ψυχολόγος: Πώς σε βρήκε αυτός ο άνθρωπος; Από την εφαρμογή;
  • Ανήλικη: Οχι, ο Μιχάλης
  • Ψυχολόγος: Ο Μιχάλης που μιλούσες στο Instagram;
  • Ανήλικη: Ναι. Είχε πει ότι θα μου βρει έναν πελάτη και απάντησε ο Ηλίας να μου βρει.

Μιλώντας για τον 43χρονο ηλεκτρολόγο σε πλοία που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος, η 12χρομη απάντησε στην ψυχολόγο ότι δεν μπορούσε καν να της περιγράψει τι συνέβη σε μία από τις συναντήσεις τους.

  • Ψυχολόγος: Δεν είχατε σεξουαλική επαφή; Είχαν συμβεί άλλα πράγματα με αυτόν τον άνθρωπος
  • Ανήλικη: Ναι.
  • Ψυχολόγος: Θα μπορούσες να μου πεις τις συνέβη με αυτόν;
  • Ανήλικη: Δεν μπορώ.
  • Ψυχολόγος: Σε είχε αγγίξει στο σώμα σου;
  • Ανήλικη: Ναι.

Αποκαλυπτικά για τον «Μιχάλη» είναι και τα μηνύματα που βρέθηκαν στα προφίλ των κοινωνικών δικτύων της ανήλικης που φέρεται να χειριζόταν ο Ηλίας Μίχος.

  • Ανδρας: Γεια σου, μου έδωσε το τηλέφωνό σου ο Μιχάλης και ήθελα να σε ρωτήσω πληροφορίες για μια συνάντηση.
  • Προφίλ ανήλικης: Ωραία, πες μου.
  • Ανδρας: Ηθελα να σε ρωτήσω λεπτομέρειες βασικά.
  • Προφίλ ανήλικης: πες μου, βρε. Θέλεις να βρεθούμε αύριο;
  • Ανδρας: Είμαι διακοπές αυτή τη βδομάδα, αλλά προετοιμάζω το έδαφος για το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα γυρίσω.
  • Προφίλ ανήλικης: Ωραία. Δωράκι 50 ευρώ και θα το κάνουμε στο αμάξι μία ώρα.
  • Ανδρας: Για να είμαι ειλικρινής, το αμάξι δεν με βολεύει. Θέλω την άνεση του ξενοδοχείου. Να έχουμε την άπλα μας, να σε περιποιηθώ ωραία.
  • Προφίλ ανήλικης: Α, δεν μου το είπε ο Μιχάλης.

Ο ρόλος της μητέρας και τα όσα είπε για τους λογαριασμούς

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής της, η 12χρονη δέχθηκε και πολλές ερωτήσεις με προφανή στόχο της ψυχολόγου που την εξέταζε να διερευνηθεί ο ρόλος της μητέρας της, η οποία προφυλακίστηκε με την κατηγορία της μαστροπείας του ίδιου της του παιδιού. Η ανήλικη ωστόσο ήταν απόλυτη πως η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα.

«Είχα δύο κινητά. Η μαμά μου τα έβλεπε. Εβλεπε με ποιους μιλάω κι αυτά αλλά δεν... Εγώ τα διέγραφα. Τα μηνύματα. Είχα δικό μου κωδικό. Η μαμά μου δεν τον γνώριζε. Μου είχε ζητήσει το κινητό μου να το κοιτάξει για να δει με ποιον μιλάω. Αλλά εγώ τα έσβησα. Τα κινητά μου είχαν εφαρμογές. Η μαμά μου έβλεπε το Instagram κι αυτά. Το blindchat ήταν σε φάκελο που τον είχα κρύψει. Την είχα κατεβασμένη την εφαρμογή, αλλά δεν ήταν εύκολο κάποιος να τη δει.

  • Ψυχολόγος: Είχε χρειαστεί (σ.σ. η μητέρα) ποτέ να χρησιμοποιήσει δικό σου λογαριασμό;
  • Ανήλικη: (γνέφει αρνητικά)
  • Ψυχολόγος: Για να στείλει κάποιο μήνυμα εκείνη ή να ελέγξει κάποια δική σου συνομιλία, ας πούμε;
  • Ανήλικη: Να ελέγξει μόνο.

Επέμενε, μάλιστα, ότι η μητέρα της έλεγχε πάντα πού βρίσκεται. «Η μαμά ήξερε που βρίσκομαι. Ή ότι είμαι πλατεία ή ότι κάνω ποδήλατο. Ηξερε ότι βρίσκομαι στην πλατεία, αλλά έφευγα από εκεί... Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε "πού είσαι;". Την έλεγα πλατεία. Μου έλεγε ότι θα έρθει πλατεία και εγώ πήγαινα στην πλατεία και με έβρισκε...».

Σχετικά με τον λογαριασμό της 37χρονης μητέρας της, στον οποίο εμφανίστηκαν 4 εμβάσματα, αλλά και η 12χρονη εμφανίζεται να τον έδινε σε χρήστες του blidchat για να καταθέσουν χρήματα είπε: «Η μαμά δεν έβλεπε τα χρήματα που έμπαιναν. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό μέσα. Είχε 25λεπτά μέσα και πάντα προσπαθούσαμε να αφήσουμε 25 λεπτά. Η μαμά μου έπαιρνε χρήματα από αυτή την κάρτα μόνο όταν έμπαινε το επίδομα. Οταν έμπαιναν, πήγαινε και τα έπαιρνε. Και ήταν μόνο 25 λεπτά». Στην ερώτηση της ψυχολόγου σχετικά με το ποιος της έδωσε οδηγία να μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό της μητέρας της, η 12χρονη αποκρίθηκε «Ο Ηλίας» αναφερόμενη στο Μίχο, ενώ συμπλήρωσε ότι όταν δεν μπορούσε η ίδια να σηκώσει τα χρήματα για να του τα δώσει, πήγαινε εκείνος να τα πάρει με την κάρτα της 37χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA