Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά Αλειφέρη, χαρακτήρισε την τηλεϊατρική για την Τήλο «παραμύθι», σε μια φορτισμένη παρέμβαση που έκανε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα. Η δήμαρχος, σημείωσε πως η τηλεϊατρική είναι «ανεφάρμοστη» και ζήτησε βοήθεια, ώστε να μην πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος.

Η συγκλονιστική παρέμβαση της Δημάρχου Τήλου

«Η Τήλος με τον Τάσο Αλιφέρη και τον Καβίνα, καθηγητή του πανεπιστημίου Πίζας, προέδρου της εκτάκτου χειρουργικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισήγαγε την τηλεϊατρική στη Τήλο την δεκαετία του 1990 και μετά συνέχισε σε συνεργασία με το νοσοκομείο της Ρόδου που τότε όμως είχε πληθώρα ιατρών. Σήμερα που τα νοσοκομεία αποψιλώθηκαν, με ποιον θα κάνω τηλεϊατρική;

Τελειώνουν το Πανεπιστήμιο τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο μου στέλνουν στη Τήλο ένα μικρό παιδί 24 ετών να μου περιθάλπτει και να μου προσέχει τα εγγόνια μου; Συγχωρέστε μου την ένταση. Έχουν περάσει 53 χρόνια από τότε που η οικογένεια μου έχει θυσιάσει παιδί, γιατί γεννήθηκε στην Τήλο, όπως θυσίασε και η οικογένεια του περιφερειάρχη Χατζημάρκου. Όπως και όλοι αυτοί που γεννηθήκαμε γενιά προς γενιά σε αυτά τα νησιά. Έχω δει να πεθαίνουν δίπλα μου άνθρωποι αβοήθητοι γιατί δεν πέρναγε καράβι, γιατί δεν υπήρχε ελικοδρόμιο. Να τελειώνει το παραμύθι, σας παρακαλώ. Θέλουμε γιατρούς ειδικευμένους, γενικής ιατρικής και όχι ειδικότητες.

Αφήστε μας να ζήσουμε στα νησιά μας. Και οι βουλευτές μας να γίνουν πιο διεκδικητικοί. Από το 1951 μέχρι το 2011 κατόπιν στοιχείων από τις επίσημες απογραφές, ξέρετε πόσα νησιά έχουν αδειάσει; 50 νησιά με έκταση ίση με την Πάρο και την Νάξο. Ξέρετε πόσα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κατοίκους; Δεκαέξι. Δεκαέξι νησιά κάτω των 70 κατοίκων. Σε αυτά ζουν υπερήλικες που σημαίνει πως εκεί δεν πρόκειται να γεννηθούν παιδιά. Πρέπει να ξυπνήσουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA