Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα φέρουν πιο κοντά τον... χειμώνα ξεκίνησαν από χθες να αφήνουν το «σημάδι» τους. Σήμερα θα υπάρχουν δυνατές βροχές και έντονες καταιγίδες στα δυτικά, βορειοανατολικά και στα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου, ενώ από αύριο η επιδείνωση του καιρού θα είναι ραγδαία για να φτάσουμε στην Κυριακή όπου το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού!  Ήδη, πάντως, από χθες μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας και συγκεκριμένα στην Ήπειρο, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στο Βουργαρέλι Άρτας και στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων με 115 mm. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm, αντιστοιχεί σε 1 λίτρο βροχής σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου.

«Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών, κι αυτό σημαίνει ότι ανοίγεται μπροστά μας μια μεγάλη περίοδος με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Μεγάλη προσοχή το διήμερο της Κυριακής και της Δευτέρας, καθώς περιμένουμε μια κακοκαιρία γενικευμένη και αρκετά επικίνδυνη για τη χώρα μας», προειδοποίησε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού και Νοτίου Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 19 βαθμούς), 13 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 9 έως τους 17 βαθμούς), 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 26 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA