Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για τις κακοποιήσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου» από παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή. Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε μετά την καταγγελία 19χρονου αγοριού, το οποίο «έδειξε» υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο ασελγούσε εις βάρος του. Συγγενής του παιδιού που φιλοξενούνταν στον Βόλο και έφυγε από τη δομή, υποστήριξε πως φοβόταν να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν και πως όταν έφυγε «δεν του έδωσαν ούτε την ταυτότητά του» και τον «ξυλοκόπησαν στον δρόμο». Ο άνθρωπος που ασέλγησε εις βάρος του παιδιού φέρεται να του είπε, σύμφωνα με συγγενή: «Τόσο καιρό είσαι στην Κιβωτό, τώρα θα δώσεις εσύ». Αξιο αναφοράς είναι πως ο άνθρωπος που καταγγέλλεται, φέρεται να μετακίνησε τη μητέρα του παιδιού σε σπίτι που είχε γίνει δωρεά στον οργανισμό για να μην πληρώνει ενοίκιο, με σκοπό να δείξει «τι καλός που είναι».

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Καίει» υψηλόβαθμο πρόσωπο ο 19χρονος στον Βόλο - «Με κακοποιούσε σεξουαλικά κι έλεγε "Με έχεις ανάγκη"»

«Ο μικρός όταν μας το είπε του είπαμε “τι κάθεσαι, σήκω και φύγε”. Μας είπε “θα διώξει τη μαμά από το σπίτι και τον (σ.σ. όνομα αδερφού) από τη δουλειά”. Του είπα “βρε είσαι χαζός; Δεν θα βρει δουλειά;”. Τέλος πάντων έφυγε το παιδάκι. Δεν έδιωξε τη μητέρα αυτός, μόνο τους φοβέριζε, έτσι μου είχε πει το παιδί. Τον αδερφό του τον έδιωξε από τη δουλειά όταν ο μικρός έφυγε. Στην αποθήκη αποθηκάριος ήταν και τι του έδινε; 150 ευρώ το μήνα» είπε ο συγγενής του 19χρονου σήμερα στο MEGA. 

Οπως αποκάλυψε, ο νεαρός είχε μεταβεί στην Αθήνα για να πάρει το χαρτί του να πάει στρατό και «ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του, ας τον πω έτσι, τον βρήκε στον δρόμο τον μικρό και τον χτύπησε. Τον φοβάται το παιδί. Να φανταστείτε έφυγε, δεν του έδιναν την ταυτότητά του, το βιβλιάριο του γιατρού. Οταν έφυγε ο μικρός, έφυγε όπως ήταν με το παντελόνι και την μπλούζα του, του είπα “βρε παιδί μου γιατί δεν παίρνεις τα ρούχα σου;” και μου απάντησε: “αποκλείεται, δεν θα μου τα δώσουν, εδώ δεν μου έδωσαν τον βαφτιστικό σταυρό μου”. Δεν ήθελε να πάει, φοβόταν. Εμείς του λέγαμε να πάει αλλά φοβόταν και τελικά αυτό το κοριτσάκι η (σ.σ. όνομα) με τα πολλά τον έπεισε. Τον είχαν πάρει στον στρατό από την εισαγγελία και φοβόταν ο μικρός». 

Πώς ο 19χρονος αποκάλυψε τι συνέβαινε

Συγγενής του νεαρού είπε στο MEGA πως είχε αλλάξει η συμπεριφορά του: «Πήγαινε πέρα δώθε στο δωμάτιο, δεν μπορούσε να κάτσει σε ένα σημείο. "Ρε (σ.σ. όνομα) μου, αγάπη μου, τι έχεις πάθει παιδί μου;" του είπα. "Δεν μπορώ, δεν μπορώ" απαντούσε. Ετσι αρχίσαμε να λέμε πως κάτι συμβαίνει γιατί αυτός δεν ήταν έτσι. Μετά που το συζήτησα με τη μητέρα του μου είπε"έναν χρόνο τώρα είναι έτσι, του κάνει κακό εκεί μέσα που μένει" και της λέω "σοβαρά;". Από εκεί άρχισε να ανοίγεται. "Ντρέπομαι ρε (σ.σ. όνομα), ντρέπομαι" είπε και του απάντησα "βρε θα σου πούμε ότι είσαι (...)". "Και τι, να με λένε αδερφή;" είπε και του απάντησα "βρε χαζός είσαι, ποιος θα σε πει αδερφή;"». Σύμφωνα με τη συγγενή, η μητέρα νοίκιαζε σπίτι «και της έδινε το ενοίκιο». Στη συνέχεια «για να πείσει τον μικρό "κοίτα τι καλός που είμαι", την πήρε από το ενοίκιο και την έβαλε υποτίθεται σε ένα δικό του σπίτι από αυτά που κάνουν δωρεές. Εκμεταλλευόμενος όλη αυτή την ιστορία συνέχιζε. Μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι».

Η εκδρομή που ξεκίνησε η ασέλγεια

Σύμφωνα με την καταγγελία του 19χρονου, η ασέλγεια ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εκδρομής της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα. Σε βίντεο από την εκδρομή που προβλήθηκε στο MEGA, απεικονίζεται ο πατέρας Αντώνιος να έχει αγκαλιά δύο παιδιά από τη δομή και να μιλάει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο βίντεο είναι ο 19χρονος σήμερα που έκανε την καταγγελία. Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας το πρωί στον ALPHA και στην  Κατερίνα Καινούργιου δεν θυμόταν αν συμμετείχε και ο ίδιος στην εκδρομή καθώς ο ίδιος ταξιδεύει συχνά και συμμετέχει σε πολλές δράσεις της Κιβωτού.

Στην εισαγγελία Ανηλίκων η δικογραφία

Στο μεταξύ, στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επέστρεψε η δικογραφία για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα συνεχιστεί αυτό πρόσωπα από την εισαγγελία ανηλίκων, λόγω και της σοβαρότητας της υπόθεση. Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ενόσω αυτή βρίσκονταν στην υποδιευθύνση Προστασίας Ανήλικων στη ΓΑΔΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.