Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται οι καταγγελίες και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από τη δομή. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές έχουν στη διάθεσή του πολύ σημαντικές καταγγελίες καθώς στο στόχαστρό τους βρίσκονται τέσσερα άτομα. Το ένα πρόσωπο που μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι προβεβλημένο στέλεχος της «Κιβωτού», σε βάρος του οποίου υπάρχει πολύ σοβαρή καταγγελία 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τα άλλα τρία πρόσωπα είναι άντρες εργαζόμενοι, που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι και οι οποίοι ελέγχονται για κακοποιητικές και βίαιες συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκουν στο στενό περιβάλλον του προβεβλημένου στελέχους της Κιβωτού που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση με κάποιες μαρτυρίες να τους αναφέρουν ως τα «πρωτοπαλίκαρά» του. Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους και αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα. Μάλιστα είχαν την ελευθέρια να «πηγαινοέρχονται» στις δομές ανά την Ελλάδα και να τιμωρούν παιδιά που, σύμφωνα με τους ίδιους, είχαν παραβατική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο φόβος δεν επέτρεπε ως τώρα στα παιδιά να μιλήσουν για τα όσα φέρεται να βίωναν.

Σημειώνεται ότι διαφορετικά πρόσωπα καταγγέλλουν περιστατικά τρόμου σε ξεχωριστές περιοχές, καθιστώντας κομβικές τις έρευνες της Αστυνομίας, με τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο, Χίο, Ιωάννινα, Αθήνα και Καλαμάτα να έχουν μπει στο «μικροσκόπιο». Δύο καταγγελίες κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και ακολουθούν φερόμενοι ξυλοδαρμοί, απειλές και τιμωρίες.

Εν τω μεταξύ, η Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρακολουθεί με στενοχώρια και προβληματισμό τα όσα δημοσιογραφικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου και παρακαλεί αφενός τους εμπλεκόμενους συνηγόρους και μη (των οποίων ενδεχομένως να ζητηθεί η γνώμη τους από ΜΜΕ) όσο και τα ίδια τα ΜΜΕ να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας κάθε τυχόν υπόπτου αλλά και κατηγορουμένου, το οποίο έχει καταστρατηγηθεί βάναυσα στις μέρες μας σε μια σειρά υποθέσεων, με ευθύνη όλων μας, καθότι το αίμα, η αρένα και τα λιοντάρια δεν αρμόζουν στο νομικό μας πολιτισμό και τη Δίκαιη Δίκη, η οποία είναι το ζητούμενο για τον καθένα και αποτέλεσε το αντικείμενο του πρόσφατου 23ου Συνεδρίου μας».

Στο «μικροσκόπιο» και ο πατέρας Αντώνιος

Την ώρα που οι καταγγελίες ολοένα και αυξάνονται, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί και η «ψυχή» της ΜΚΟ, πατέρας Αντώνιος, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έφηβος φέρεται να τον έχει καταγγείλει για ασέλγεια σε βάρος του. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα, αύριο, Κυριακή, θα έρθει στο φως η συγκλονιστική μαρτυρία του εφήβου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο αλλά και η επιβεβαίωση από αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως λέει ο έφηβος: «Στην αρχή προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω από την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω.». Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο 19χρονος βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ. «Στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου» καταγγέλλει ο νεαρός άνδρας για τον πατέρα Αντώνιο.

Στην κατάθεσή του αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου. «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Οτι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίζαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε πέσει στη Χίο θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ ανέφερε ότι το σκηνικό το είδε και άλλος ένας φιλοξενούμενος. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εντόπισαν τον νεαρό που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του πρώτου, που πλέον θεωρείται κομβική. Έτσι κι αλλιώς η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αναμένονται αν αυτά θα επιβεβαιωθούν ή όχι. Επιπλέον, περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον πατέρα Αντώνιο σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA