Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο εκ των εμπρηστών των γραφείων της Real Group το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στα χέρια των Αρχών ύστερα από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι «συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της real news. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο άνδρας που συνελήφθη είναι 27 ετών, γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλους εμπρησμούς. Η επίθεση στην Real Group είχε λάβει χώρα τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, όταν είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο ισόγειο του κτηρίου. Η είσοδος καταστράφηκε και η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις Real News και Real Fm, καθώς επίσης και μιας ναυτιλιακής εταιρείας που συστεγαζόταν στο ίδιο κτήριο.

Οι αντιεξουσιαστές που αυτοαποκαλούνταν «Χιλιάδες Ηλιοι της Νύχτας» είχαν προχωρήσει στην τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού διαμαρτυρόμενοι για την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε εκείνο το διάστημα ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης, και μάλιστα έβαλλαν κατά της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου για συγκεκριμένο δημοσίευμα, σχετικό με τον φυλακισμένο αντιεξουσιαστή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής προσήχθη νεαρό άτομο που συμμετείχε σε εμπρηστικές ενέργειες στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στα Προσφυγικά που είναι σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA