Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου από πολίτες στη «σκιά» των καταγγελιών για ξυλοδαρμούς και ασέλγεια. Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ο ιδρυτής της ΜΚΟ, πατέρας Αντώνιος που «φωτογραφίζεται» από καταγγέλλοντες που υποστηρίζουν πως γνώριζε όσα συνέβαιναν. Ξεκινώντας από ένα καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο ιερέας Αντώνης Παπανικολάου έφτασε στο σημείο να είναι επικεφαλής μίας ΜΚΟ με δομές φιλοξενίας, πίσω από τις πόρτες των οποίων καταγγέλλονται πως συνέβαιναν φρικτά γεγονότα. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Ποιοι είναι οι Αλεξάνδρα Μαρτίνου και Γιώργος Πρωτόπαππας που μπαίνουν στο ΔΣ

Μάρτυρας που μίλησε στον ALPHA, αναφέρθηκε στον πατέρα Αντώνιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από τότε που λειτουργούσε στον Αγιο Γεώργιο: «είχε ξεκινήσει μία δομή σε ένα παλιό καφενείο. Είχε ανοίξει ένα σαν εστιατόριο και μάζευε τα παιδάκια που εκείνο τον καιρό είχαν έρθει από την Αλβανία και είχαν πρόβλημα. Είχε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, τον βοηθούσαν κάποιες κυρίες που έρχονταν στην εκκλησία. Ηταν ένας ιερέας που προσπαθούσε εκείνη την εποχή να ταΐσει κάποια παιδιά». Σύμφωνα με τον άνδρα, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα και «όταν τον είδαμε ξανά κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα». Ταυτόχρονα καταγγέλλει πως «οι γείτονες τον βοηθούσαν με τρόφιμα και κάποιοι από τη δομή τα πουλούσαν σε σούπερ μάρκετ, τενεκέ με λάδι 15 ευρώ. Οσον αφορά τα ρούχα έπρεπε να είναι καινούρια με το ταμπελάκι για να μπορέσει να τα διαθέσει σε λαϊκή ή στο Κερατσίνι απ' ότι έχουμε μάθει. Γεγονός είναι ότι έχουν βρεθεί ρούχα από μαγαζιά που του έδωσαν στο Μοναστηράκι. Μπορεί να ήθελε να εξασφαλίσει χρήματα, μπορεί να ήθελε να τα οικειοποιηθεί, δεν γνωρίζω. Γεγονός είναι ότι κάποια στιγμή υπήρξε μία μικρή χλιδή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA