Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτες καταγγελίες ακόμη και για εμπλοκή του ηγετικού στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου ακόμη και στα δίχτυα του... αγοραίου έρωτα, έρχονται στο προσκήνιο, μετά τις αποκαλύψεις που ξεκίνησαν και δείχνουν να μην έχουν τέλος για τη σκοτεινή δράση της ΜΚΟ. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του STAR που έκανε αυτοψία στον Κολωνό, εκεί που ήταν η παλιά γειτονιά του στελέχους, οι περίοικοι γνώριζαν ότι εκείνος είχε κάποια κρυφά πάθη! Συγκεκριμένα, πολλές φορές τον είχαν δει να τριγυρίζει στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα και να «ψωνίζει» όπως αναφέρουν για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Η συγκλονιστική περιγραφή on camera της Ευγενίας που έζησε στιγμές που σημαδεύουν ένα παιδί

Υπήρχαν όπως λένε κάτοικοι της περιοχής αρκετές μαρτυρίες γύρω από το εν λόγω πρόσωπο, γίνονταν συζητήσεις στα καφενεία για τις νυχτερινές διαδρομές του στα πεζοδρόμια και οι κινήσεις του που δεν είχαν διαφύγει από πολλά ζευγάρια μάτια. «Τον είχαμε δει να κινείται σε αυτά τα σημεία, όπου πήγαιναν μόνο αυτοί που ήθελαν να χρηματίσουν κάποιο άτομο για να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί του. Και δεν ήταν ένας και δύο που τον είχαν δει, ήταν πολλοί και όταν μάλιστα κάποιες φορές τα συζητούσαμε σε πάρκα, σε καφενεία και αλλού, λέγαμε ότι δεν μπορεί να είναι ψέματα, αφού τόσοι άνθρωποι το επιβεβαίωναν. Δεν ήταν δηλαδή, μόνο ''ψίθυροι''.».  

Σε άλλο μέρος των καταγγελιών τους, οι κάτοικοι που ήταν παλιοί «γείτονες» του συγκεκριμένου υψηλόβαθμου στελέχους της «Κιβωτού» προχωρούν και σε άλλες αποκαλύψεις, όπως ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, φτάνοντας στο σημείο να χτυπάει ακόμη και τη γυναίκα του: «Ακούγαμε κάποιες φορές και φωνές, και καυγάδες και ξέραμε τι γίνεται. Γνωρίζουμε ότι χτυπούσε και τη γυναίκα του, αλλά από τη στιγμή που η ίδια δεν τον είχε καταγγείλει ποτέ, ποιος μπορούσε να επέμβει;» λένε οι περίοικοι.  

«Ήμουν με τα ίδια ρούχα μέρες, βρομούσα»

Ομως, δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες και τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» για όσα τραγικά φαίνεται να ζούσαν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στην Οργάνωση. Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο Νίκος Ασημακόπουλος, πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού», περιγράφει τη ζοφερή καθημερινότητα που ζούσε στη δομή. «Μας πήραν 12 χρόνων μαζί με τον αδερφό μου από το σπίτι γιατί η μητέρα μου είναι τοξικομανής. Στον πρώτο μήνα που ήμασταν εκεί, ένα βράδυ που πέσαμε να κοιμηθούμε με τον αδερφό μου, μια κυρία ήρθε και τον χαστούκισε γιατί κουνούσε μια σακούλα.

»Μόλις το είδα, έκανα τα πάντα για να μαθευτεί, το έσκασα από την ‘Κιβωτό’, έφυγα να βρω τους συγγενής μου να τους πω τι συμβαίνει. Ειδοποιήθηκε ο πατέρας μου και του είπαν ότι αν δεν επιστρέψουμε, θα έχει συνέπειες».

Όπως ο ίδιος σημειώνει: «Μόλις γύρισα πίσω, μου έβαλαν τιμωρία στο υπόγειο στις αποθήκες. Ήμουν σε ένα σπίτι στην Πιπίνου στο υπόγειο που είχε ρουχισμό, τρόφιμα, χαρτικά και έκανα τον αποθηκάριο. Τις πρώτες μέρες ήμουν με τα ίδια ρούχα, βρομούσα, μέχρι που τους παρακάλεσα να αλλάξω».

Σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί για παράνομες υιοθεσίες, λέει: «Ήξερα δύο παιδιά, αδέρφια, που τα έδωσαν σε διαφορετικές ανάδοχες οικογένειες».

«Τα σημάδια είναι επειδή έπεσε από το κρεβάτι» 

Σε άλλη καταγγελία που έκανε ο φίλος του 19χρονου που έκανε την πρώτη καταγγελία για την «Κιβωτό», ο νεαρός αναφέρει πως είχε δει με τα μάτια του ένα παιδί που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τους παιδαγωγούς και όταν ρώτησε τα στελέχη για τα σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα του παιδιού, του είπαν ότι εκείνο... έπεσε από το κρεβάτι του το βράδυ στον ύπνο! «Ένα παιδί έκλεψε 20.000 με 30.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, κατάφερε να τα κρύψει, ήξερε ποιος ήταν η "Κιβωτός", το παιδί δεν μιλούσε. Το παιδί το οποίο είχαν υποψιαστεί ότι μπορεί να έχει κάνει την κλοπή ο (…) μου είπε ότι το έδειραν πάρα πολύ άσχημα. Είδε το παιδί, όταν το έβγαλαν από το δωμάτιο, όπου τον είχαν κλείσει που το χτυπούσαν, είδε το παιδί πώς ήταν και έκανε καταγγελία και του είπαν την δικαιολογία ότι έπεσε από το κρεβάτι και ότι χτύπησε» συνέχισε ο φίλος του 19χρονου.

«Εκτός από αυτό, αυτό το πράγμα που τον έκανε να φύγει και φοβήθηκε αρκετά, έπιασε ένας από τους υπεύθυνους από το λαιμό και τον κόλλησε πάνω στον τοίχο και του λέει: "Τώρα θα δεις τι θα πάθεις και εσύ (…)". Ο (…) όταν το άκουσε αυτό μου είπε ότι "άρχισα να τρέχω, χωρίς να έχω τίποτα"» υπογράμμισε. Ο φίλος του 19χρονου τόνισε ότι οι υπεύθυνοι της δομής της Καλαμάτας δεν του επέτρεψαν να πάρει ούτε τα ρούχα του ούτε τα προσωπικά έγγραφά του. Ωστόσο, ο 19χρονος έφυγε από την δομή της Κιβωτού στη Χίο και ζούσε σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μαζί με έναν φίλο του, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

«Είπαμε μηδέν τηλέφωνα, μηδέν επαφή δεν είχα καθόλου επαφή μαζί του αλλά επειδή δε μου μιλούσε είχα ανησυχήσει. Και λέω δεν γίνεται. Πήγα να τον βρω ένα βράδυ ήταν τέλη Σεπτεμβρίου… Πήγα, τον είδα, δεν ήταν πάρα πολύ καλά, ήταν σε άθλια κατάσταση είχε πει ότι του έκοψαν το ρεύμα, δεν είχε φαγητό, δεν είχε νερό, τίποτα… Μου λέει έχω να φάω 3 ημέρες και έχω να πιω νερό 2 ημέρες. Πάρε μου σε παρακαλώ ένα μπουκαλάκι νερό» είπε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA