Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ακόμα καταγγελία από πρώην τρόφιμο των δομών της Κιβωτού του Κόσμου έρχεται στο προσκήνιο με έναν 22χρονο που ζει κι εργάζεται στην Ολλανδία να αποκαλύπτει τα όσα βίωσε ο ίδιος και ο αδελφός του από τους ανθρώπους που εργάζονταν στις δομές. «Εχουμε γίνει μάρτυρες και σωματικής και ψυχολογικής βίας από το πουθενά και χωρίς κανέναν λόγο» λέει ο νεαρός και αποκαλύπτει πως «ο αδερφός μου έφαγε ένα χαστούκι επειδή κουνούσε την τσάντα του πέρα-δώθε. Οταν το είδα αυτό, την επόμενη μέρα το έσκασα από το σχολείο και πήγα στους συγγενείς μου και τους είπα ότι τα πράγματα είναι άσχημα εκεί μέσα...» Οπως αποκαλύπτει μιλώντας στην «ανοικτή επικοινωνία» του Open, «όταν γύρισα, είχα τιμωρία. Εναν μήνα με είχαν στην απομόνωση. Σχολείο, φαγητό, και δουλειά. Δεν πήγαινα να διαβάσω όπως πήγαινα κάθε μέρα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Με είχαν αφήσει μάλιστα με τις ίδιες κάλτσες 7 μέρες σερί». «Η πρεσβυτέρα ερχόταν κάθε μέρα, αρκετά συχνά. Δεν την ένοιαζε γενικά, δεν ασχολείτο με τα παιδιά...» πρόσθεσε.

Από αποθηκάριος έγινε παιδαγωγός...

Συνεχίζοντας προέβη σε καταγγελίες για τον εργαζόμενο που καταγγέλλεται για βία στα παιδιά. «Ο (....) εργαζόμενος ήταν οξύθυμος τσακωνόταν με παιδιά με άλλους εργαζόμενους. Από αποθηκάριος έγινε ξαφνικά παιδαγωγός... Από πού κι ως πού έγινε αυτό, με έναν μαγικό τρόπο... Κανείς δεν ξέρει... Χτυπούσε παιδιά, μεταξύ αυτών και τον αδερφό μου. Τραμπούκιζαν τα ανήλικα παιδιά. Σε έχουν κάνει να νιώσεις άσχημα με τον τρόπο τους. Πριν φύγω από την Κιβωτό, μου είπε «θα αποτύχεις, θα γίνεις πρεζάκιας σαν τους γονείς σου και θα γυρίσεις να ζητά τη βοήθειά μας. Ο πατέρας μου προσπάθησε να με πάρει, δεν έβγαλε άκρη ποτέ. Δεν τον άφηνε η Κιβωτός. Οταν έγινα 18 είπα γεια σας πάω να βρω τον δρόμο μου» τόνισε ο νεαρός που έζησε για χρόνια στις δομές της Κιβωτού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA