Μενού
  • Α-
  • Α+

Σωρεία παρατυπιών κι αποκαλύψεις για περίεργες βαπτίσεις παιδιών που ήδη είχαν χριστιανικά ονόματα, βγαίνουν στο προσκήνιο κάθε ώρα που περνάει. Μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια, ξυλοδαρμούς, τιμωρίες υπό την μορφή βασανιστηρίων, την άσκηση ψυχολογικής βίας, και τα οικονομικά εγκλήματα που μπαίνουν υπό διερεύνηση, έρχεται στο φως και μια ακόμα ιστορία που μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, σε ό,τι αφορά σε παράνομες υιοθεσίες. Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Σταμάτης, Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέφερε πως υπήρχαν αναφορές κι εκθέσεις όσον αφορά σε θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ συμπλήρωσε πως στην ΜΚΟ είχαν γίνει πολλές φορές συστάσεις και δεν... ίδρωνε κανένα αυτί. «Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Ολα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ», είπε ο κ. Σταμάτης.

Η πρακτική της βάπτισης ήδη βαπτισμένων παιδιών βρίσκεται υπό διερεύνηση. Στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσε η Κιβωτός του Κόσμου αυτή την πρακτική για να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως από το 2018 κι έπειτα, με τον νόμο περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο, καθώς τα παιδιά που επρόκειτο να δοθούν προς υιοθεσία βρίσκονταν σε μητρώο. Βέβαια, από το 1998 που ιδρύθηκε ο οργανισμός μέχρι το 2018 που άλλαξε η νομοθεσία, έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια.

Το ότι τα παιδιά παρατούσαν το σχολείο δείχνει κακοποιητικές συμπεριφορές

Την ίδια στιγμή ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, τόνισε οι καταγγελίες αυτές περιορίζονται κυρίως στις θωπείες, δεν υπάρχει δηλαδή πλήρης σεξουαλική πράξη, και είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί ιατροδικαστικά. «Πολλά παιδιά σταματούν το σχολείο. Αυτό είναι, αν θέλετε, μία έμμεση πιστοποίηση τέτοιας μορφής κακοποίησης», είπε, εννοώντας τη ψυχολογική κακοποίηση. «Εχει ενδιαφέρον να κληθούν οι κοινωνικοί επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Εάν υπήρχαν, θα πρέπει να κληθούν, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τα παιδιά και μπορούσαν να δουν την εξέλιξη και τη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA