Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του εκδοχή για τα κλουβιά που υπάρχουν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο και σύμφωνα με καταγγελίες χρησίμευαν ως μέρος για την τιμωρία των παιδιών, έδωσε ο βιομήχανος Κώστας Λούλης, ο οποίος έχει δωρίσει στην ΜΚΟ δύο ακίνητα για να φιλοξενηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη. Οπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος δεν είχε άμεση επιστασία στον τρόπο διαχείρισης της δωρεάς του, όπως ανέκαθεν κάνει, αναφέροντας ακόμη πως το 2000 είχε κάνει δωρεά 100 εκατομμυρίων δραχμών στην Μητρόπολη Δημητριάδος, τα οποία «χάθηκαν», παραπέμποντας στον οικείο Μητροπολίτη για απαντήσεις σχετικά με την αξιοποίηση των χρημάτων αυτών.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου - Χρυσόστομος: Ο Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε το ράσο κι έστησε επιχείρηση με σπίτια, καταθέσεις

Αναφορικά με τα κλουβιά που παρουσιάστηκαν σε φωτογραφίες και υπάρχουν καταγγελίες, ο ίδιος έδωσε μια διαφορετική εικόνα. Οπως είπε υπήρχαν δύο κλουβιά, διαμέτρου μικρότερης των 1,5 μέτρων έκαστο και χαμηλού ύψους, στο ένα εκ των οποίων είχε πουλιά και στο άλλο ένα άλλο ζώο. Συμπλήρωσε, δε, πως: «τα κλουβιά είναι απέναντι από την εκκλησία του χωριού, είναι απέναντι από τον δρόμο. Αδιανόητο το θεωρώ να έβαζαν εκεί ένα παιδί γιατί θα ήταν σε κοινή θέα. Αν ήθελαν να το τιμωρήσουν με βάση τη δική τους «παιδαγωγική μέθοδο», θα το έβαζαν πχ. σε ένα υπόγειο. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό. Ενδεχομένως εκεί τα παιδιά να έμπαιναν και να έπαιζαν».

Σε σχέση με την αξιοποίηση της δωρεάς του στην «Κιβωτό του Κόσμου», ο κ. Λούλης είπε πως δεν φιλοξενούνται στα σπίτια που έδωσε στην ΜΚΟ όσα παιδιά θα μπορούσαν. «Το μόνο που θέλω είναι να κάνω έκκληση σε όλους και στα φιλάνθρωπα αισθήματα του καθενός να μείνουν κοντά στα ιδρύματα και στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, να μείνουν κοντά στην «Κιβωτό» που έχει 500 παιδιά γιατί έχει τεράστια έξοδα. Δεν πρέπει να τα εγκαταλείψουμε τα παιδιά και να μουδιάσουμε και να πούμε εγώ δεν ξαναδίνω τίποτα», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA