Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής για την ενίσχυση τους πρόκειται να τοποθετηθούν και οι 600 «πανεπιστημιακοί αστυνομικοί» που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους σε περίπου τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader τα φύλλα πορείας τους έχουν ήδη εκδοθεί και έχει ανακοινωθεί και στους ίδιους σε ποιο Αστυνομικό Τμήμα πρόκειται να υπηρετήσουν.

Οι τοποθετήσεις αυτές είναι σε περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο το αστυνομικό προσωπικό που απαιτείται για την αντιμετώπιση  τους, και όχι σε Τμήματα που βρίσκονται κοντά σε Πανεπιστημιακά ‘Ιδρύματα, δηλαδή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, έτσι ώστε να στελεχώσουν τις πρακτικά ανύπαρκτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, για τις οποίες και προσελήφθησαν.

Ήδη οι συνάδελφοί τους που προσελήφθησαν και εκπαιδευτήκαν στην πρώτη σειρά σε ένα μεγάλο ποσοστό εκτελούν υπηρεσία φρουρού στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αλλά και περιπολίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οργανωμένες περιπολίες των ΟΠΠΙ γίνονται μόνο στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, περιμετρικά των εγκαταστάσεων με περιπολικά οχήματα και σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση και οι ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εάν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει ο σχετικός Νόμος, από τις Πρυτανικές Αρχές, η είσοδος των ΟΠΠΙ στις Σχολές είναι από άσκοπη μέχρι και επικίνδυνη. Και φυσικά, λένε οι ίδιες πηγές, δεν είναι δυνατό η κάθε ομάδα «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» να συνοδεύεται και από μια διμοιρία των ΜΑΤ!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA