Μενού
  • Α-
  • Α+

Κακουργηματική δίωξη απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης. Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του, που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Όπως έγινε γνωστό, ο 26χρονος οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς τη σχετική άδεια. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών. Η 19χρονη ημεδαπή από την πλευρά της, αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου.

Ο 26χρονος από την πλευρά του παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης (24/11) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης επειδή φοβήθηκε καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα μας, αλλά και γιατί υπήρχαν άτομα εκεί να τη βοηθήσουν.

«Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν» εξήγησε και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν αναστροφή, πατάω φρένα, φεύγει το αμάξι πίσω και μετά βάζω ταχύτητα, φεύγω μπροστά, καμία αναστροφή δεν έγινε εκεί», είπε ο 26χρονος μιλώντας στο LIVE NEWS. Η άτυχη φοιτήτρια παραμένει ακόμη διασωληνωμένη στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

«Κρίμα αλλά στα 20 μέτρα είχε διάβαση...»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, o δικηγόρος του 26χρονου μετέφερε πως ο δράστης «είναι συντετριμμένος», αλλά και πως «η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι αυτό που προέχει». Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να της αποδίδει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει: «Σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, οφείλω να πω πως αν η πεζή δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση. Φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχε άδεια παραμονής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 26χρονος διαμέσω του δικηγόρου του.

Ο δικηγόρος ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο εντολέας μου εμφανίστηκε αυτοβούλως στις Αρχές και έδωσε μία πλήρη απολογία χωρίς να ζητήσει να λάβει γνώση των προανακριτικού υλικού. Σήμερα μία νέα κοπέλα βρίσκεται στη ΜΕΘ αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως η νεαρή επιχείρησε να περάσει την οδό Εγνατία απότομα και ξαφνικά σε βραδινές ώρες και μάλιστα από ένα σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, ενώ στα 20 μέτρα βρισκόταν διάβαση. Ο 26χρονος με φυσιολογικές συνθήκες είχε ήδη περάσει από αρκετά φανάρια οπότε δεν ήταν δυνατόν να έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα», σχολίασε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο 26χρονος επιχείρησε να φρενάρει, αλλά και ότι δεν έχει καταγραφεί ιλιγγιώδη ταχύτητα. «Αφού το όχημα εξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή χτύπησε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο με το πίσω μέρος του», ανέφερε ο δικηγόρος. Ο κ. Σπυράτος δήλωσε πως ο εντολέας του δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα για παραμονή στη χώρα και σε συνδυασμό με το σοκ εγκατέλειψε την κοπέλα αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

«Αυτό είναι λάθος και το αποκατέστησε με την εμφάνισή του στις Αρχές», είπε ο δικηγόρος. Τέλος, ο κ. Σπυράτος είπε πως ο 26χρονος θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς του κοριτσιού καθώς είναι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη. Η 19χρονη συνεπιβάτιδα του 26χρονου, νωρίτερα φέρεται να κατέθεσε στην Τροχαία πως «δεν κατάλαβαν πως χτύπησαν άνθρωπο, μετά το ατύχημα διανυκτερεύσαμε σε ξενοδοχείο. Την επομένη πήγα κανονικά στη δουλειά μου», φέρεται να είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA