Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δυνατότητα να επισκεφτούν χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουν όλοι οι πολίτες το Σαββατοκύριακο (26-27 Νοεμβρίου), καθώς, η «Αττικό Μετρό» συμμετέχει στο φετινό Open House Thessaloniki 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της: Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό.  Όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν κάποιες από αυτές τις εγκαταστάσεις (10:00-15:00), θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου Μετρό.

Διαβάστε ακόμη: Σέρρες: Μεθυσμένος οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε τροχαίο - Πέντε τραυματίες

Επίσης θα μπορούν να δουν τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών και την εξοικείωση των πολυάριθμων ειδικοτήτων συντελεστών του. Και φυσικά, θα διαπιστώσουν την πρόοδο του έργου που, στην εκπνοή της χρονιάς που έρχεται, θα κάνει πραγματικότητα την ενσωμάτωση του στις λειτουργίες και τα assets της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση στον πολεοδομικό ιστό της.

Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό:

  • Αμαξοστάσιο Πυλαίας: Ερυθρού Σταυρού 20-24, Πυλαία 55535 (δίπλα στο The Mart και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης).
  • Σταθμός Παπάφη: Ανατολικά από Παπάφη 33, Θεσσαλονίκη 54638 (μπροστά στην είσοδο του Παπαφείου Ορφανοτροφείου) και δυτικά στην συμβολή των οδών Παπάφη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

Επίσης, για την περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό καθώς πρόκειται για χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού αφενός μέχρι την παράδοσή τους οι χώροι διατηρούν τον εργοταξιακό χαρακτηρισμό τους και, αφετέρου, τυχόν παρέκκλιση μπορεί να οδηγήσει σε περιοχή που ηλεκτροδοτείται με ρεύμα τάσης 750 Volts, οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν.

Οι φωτογραφήσεις και η λήψη βίντεο είναι ελεύθερες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA