Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» καθώς, όπως μεταδίδει το Mega, η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (28/11) σε έφοδο στα σπίτια του ιδρυτή της δομής, πατέρα Αντωνίου, και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. Μάλιστα, το περιστατικό που φέρεται να επιτάχυνε τις κινήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας, είναι η πληροφορία πως η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας την περασμένη εβδομάδα και κάτι αφαίρεσε από μία θυρίδα στο όνομά της.

Ετσι οι Αρχές ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα εφόδους σε σπίτια με σκοπό να διαπιστωθεί τι αφαιρέθηκε από τη θυρίδα και εάν αφαιρέθηκε ή όχι μεγάλο χρηματικό ποσό. Η αρχή των ερευνών έγινε από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Κολωνού και ακολούθησαν έφοδοι σε ακίνητα που συνδέονται με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας θα επεκταθεί σε ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News», στο στόχαστρο των Αρχών έχει τεθεί η μεζονέτα της Ραφήνας όπου, σύμφωνα με έγγραφα, σε αυτό το διαμέρισμα 105,580 τ.μ. η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ.

Η μεζονέτα όμως στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και όχι της «Κιβωτού». Πέρα όμως από αυτήν τη μεζονέτα, υπάρχει και δεύτερη που αγόρασε και μεταπώλησε ο πατέρας Αντώνιος. Η μεζονέτα αγοράστηκε ημιτελής και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο. Η αγορά της είναι το 2007, με τον πατέρα Αντώνη να αγοράζει μαζί με το διαμέρισμα και τη θέση πάρκινγκ 15 τ.μ. Στη συνέχεια πωλήθηκε στη μητέρα παιδιού της «Κιβωτού» που ήταν στενός συνεργάτης του.

Ακολούθως, η μεζονέτα έγινε γονική παροχή από τη μητέρα στον γιο με παρακράτηση επικαρπίας στις 28 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για το πρόσωπο που υπήρξε στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου που μάλιστα τον πάντρεψε τον Αύγουστο του 2021 ενώ στη συνέχεια στα κοινωνικά δίκτυα εικονίζεται σε ταξίδια στις Μαλδίβες και το Ντουμπάι.

300.000 ευρώ σε λογαριασμούς πατέρα Αντωνίου και πρεσβυτέρας

Την ίδια ώρα, ίλιγγο προκαλούν τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. Όπως ανέφερε το MEGA στον προσωπικό λογαριασμό που έχουν οι δυο τους στην κατοχή τους, βρέθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 300.000 ευρώ! Μεγάλη αίσθηση προκαλούν και τα όσα προέκυψαν μετά από έλεγχο σε λογαριασμούς που είναι στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν στείλει οι τράπεζες, η Οργάνωση έχει σε λογαριασμούς της 10.000.000 ευρώ, ποσό που προκαλεί ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση τόσο των δωρεών όσο και των ακινήτων. Γεμάτοι με χρήματα είναι και οι λογαριασμοί της μητέρας του πατέρα Αντωνίου, η οποία διαθέτει και θυρίδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA