Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις για κακοποίηση πβαιδιών, σεξουαλικά σκάνδαλα και την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού του β, έχει αναγκάσει πολλούς από τους ανθρώπους που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια με κάποιο τρόπο την ΜΚΟ να έχουν μετανιώσει. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που ανακαλούν τις δωρεές τους, ενώ είχαν εκφράσει την επιθυμία τους αυτή σε διαθήκες τους σε συμβολαιογράφους. Οι ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίοι είχαν περιλάβει στην διαθήκη τους ως κληρονόμο την «Κιβωτό του Κόσμου», σπεύδουν να αλλάζουν τους όρους στις διαθήκες τους, ώστε να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους στην ΜΚΟ.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο από την Οικονομική Αστυνομία

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που δώρισαν στην Κιβωτό ακίνητα με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά των δομών. Ομως, μετά τις τρομακτικές διαστάσεις που έχουν πάρει τα σκάνδαλα γύρω από τη δράση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, αναγκάζει ανθρώπους να ζητούν πίσω τα περιουσιακά στοιχεία που δώρισαν. Ωστόσο, κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις βάσει νόμου είναι σχεδόν... αδύνατο να υπάρξει ακύρωση της δωρεάς, πχ. ενός ακινήτου. Η μόνη οδός είναι αυτή του δικαστηρίου, όπου υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει ανάκληση δωρεάς ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων, όπως ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

Μία από τις δωρήτριες μίλησε στην εκπομπή T-Live και εξέφρασε την απογοήτευσή της για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ζητώντας βοήθεια για να πάρει πίσω το ακίνητο που δώρισε: «Τι να σας πω; Οτι έχω μετανιώσει; Αλήθεια είναι! Εγώ έγινα κακή με την οικογένειά μου, έφτασα σε σημείο να αδικήσω παιδιά και εγγόνια για να κάνω αυτό που έλεγε η συνείδησή μου, να βοηθήσω την Κιβωτό του Κόσμου. Νόμιζα όμως, ότι τα ακίνητα και τα χρήματα που δώριζε ο κόσμος θα πήγαιναν στα παιδάκια που δεν είχαν άλλο τρόπο να ζήσουν και να μεγαλώσουν», είπε αρχικά η καταγγέλλουσα που κράτησε την ανωνυμία της. 

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι πλέον θέλει να πάρει πίσω το ακίνητο που δώρισε: «Νιώθω ότι εξαπατήθηκα. Αυτά που μου έλεγαν ήταν ψέματα. Κανένα παιδί δεν βοηθήθηκε. Το ακίνητο που χάρισα μένει αναξιοποίητο και πλέον δεν έχω κανένα λόγο να θέλω να βοηθήσω τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα. Θα απευθυνθώ όπου χρειάζεται, θα ψάξω να βρω ποιες είναι οι νομικές διαδικασίες για να γίνει ανάκληση της δωρεάς γιατί εδώ έχει μεσολαβήσει μία απάτη», είπε η ηλικιωμένη λαμβάνοντας και την υπόσχεση της εκπομπής ότι θα βοηθήσουν ως προς τη νομική διαδικασία και όποιες άλλες περιπτώσεις χρειαστούν καθοδήγηση.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA