Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέος κύκλος ερευνών άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Συγκεκριμένα, Αστυνομικές και Οικονομικές Αρχές επισκέφτηκαν απροειδοποίητα τη δομή των Ιωαννίνων στην Κόνιτσα και άρχισαν ταυτόχρονα να ψάχνουν για στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν γύρω από το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης, αλλά και να παίρνουν καταθέσεις από τα περίπου 20 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Μάλιστα, πιθανολογείται ότι ο χρόνος δεν θα φτάσει για να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε η εκπομπή Live News του MEGA, επόμενη δομή που θα «χτυπήσουν» οι έρευνες των Αρχών θα είναι αυτή της Πωγωνιανής

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Αδίκησα παιδιά και εγγόνια και τους δώρισα το σπίτι μου - Το θέλω πίσω» λέει καταγγέλλουσα

Είναι ξεκάθαρο ότι μετά τα χθεσινά ευρήματα από τις δομές του Κολωνού και της Ραφήνας, όπου στο ένα από τα δύο ακίνητα βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο με το τεράστιο χρηματικό ποσό, εκτός των τραπεζικών καταθέσεων, πλέον στη ΓΑΔΑ είναι βέβαιοι ότι ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, διαθέτουν και άλλα τεράστια ποσά σε σημεία που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. Μάλιστα, όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, το μόνο βέβαιο είναι ότι το ποσό των 300.000 ευρώ που βρέθηκε στους 4 τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και στο χρηματοκιβώτιο είναι μόνο το... υπόλοιπο, όσα απέμειναν δηλαδή από το ποσό που είχαν συγκεντρώσει από διάφορες δωρεές.

Οσο για τις καταθέσεις, εκεί που στοχεύουν οι έμπειροι αξιωματικοί που χειρίζονται τις υποθέσεις, είναι να καταφέρουν να μιλήσουν τα ίδια τα παιδιά για όσα βίωναν, έβλεπαν με τα μάτια τους να συμβαίνουν και να τους αποσπάσουν χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη της έρευνας. Θεωρούν βέβαιο ότι οι τρόφιμοι είναι οι καλύτεροι μάρτυρες που μπορούν να βοηθήσουν γύρω από πρόσωπα, καταστάσεις και συμπεριφορές από ανθρώπους που είτε ήταν στελέχη, είτε εργάζονταν στις δομες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA