Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ζει σε "κοτέτσι"», αναφέρει οικογενειακή φίλη του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης της ηλικιωμένης που μαζί με την πρεσβυτέρα φαίνεται τής ανήκει η ΜΚΟ. Μιλώντας στο Star, η οικογενειακή φίλη αναφέρει: «Ποια είναι η πλούσια ζωή που κάνανε; (…). Έχει η μάνα του μερίδιο στην Κιβωτό. Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Δεν μπορούσε ο γιος της να της πάρει ένα διαμέρισμα να τη βάλει μέσα, που ζει εδώ και κρυώνει; Μπαίνουν τα νερά μέσα...». «Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Αυτό δεν είναι σπίτι, αυτό είναι κοτέτσι», είπε ακόμα.

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο από την Οικονομική Αστυνομία

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του πατέρα Αντωνίου μαζί με την πρεσβυτέρα να είναι στα άτομα που φαίνεται να ανήκει η «Κιβωτός του Κόσμου». Πριν μερικές ημέρες, με εισαγγελική εντολή έγινε δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών της, όπως και εκείνων του γιου της και της πρεσβυτέρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, φέρεται να βρέθηκε θυρίδα στο όνομα της ηλικιωμένης στη Χίο.

Οι γυναίκες έζησαν για χρόνια μαζί με την οικογένεια του πατέρα Αντώνιου. Μάλιστα η μια από τις δύο ήταν σαν δεύτερη μητέρα για τον επικεφαλής της Κιβωτού. Περιέγραψαν τις δυσκολίες της οικογένειας στο νησί πριν πολλά χρόνια και έκαναν λόγο για μια οικογένεια πρότυπο, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλές οικονομικές δυσκολίες σε δύσκολους καιρούς. Όπως είπαν δεν πιστεύουν ότι οι καταγγελίες κατά του πατέρα Αντωνίου ισχύουν και θεωρούν ότι έχουν σκοπό να τον βλάψουν: «Είναι ψέματα αυτά που λένε. Το ζήλεψαν το παιδί… Από αυτό το μικρό σπιτάκι έκανε την «Κιβωτό». Επειδή τους έβαλε τα «γυαλιά», θέλουν να του πάρουν την «Κιβωτό»…», είπε χαρακτηριστικά η οικογενειακή φίλη.

Μεγάλο χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο

Την ίδια ώρα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στην «Κιβωτό του Κόσμου», με τις Αρχές να εντοπίζουν μέσα σε χρηματοκιβώτιο μεγάλο χρηματικό ποσό κατά τη διάρκεια εφόδου στη δομή στον Κολωνό, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει χώρος που χρησιμοποιείται και ως σπίτι από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του. Η Οικονομική Αστυνομία έχει ήδη στείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα το υλικό από τις χθεσινές έρευνες. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στον Κολωνό σχετίζεται με αυτό που είχε ληφθεί από θυρίδα τραπεζικού υποκαταστήματος της ίδιας περιοχής από την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή πριν από εννέα ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι σε λογαριασμούς της Κιβωτού υπήρχαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει κατά την εξέλιξη των ερευνών, καθώς αναμένονται απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Η Οικονομική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε ακίνητα που συνδέονται με την Κιβωτό του Κόσμου. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας από τη Δευτέρα (28/11) έχει ανάψει το πράσινο φως για εκτεταμένες έρευνες.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν ανήκουν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του Πατέρα Αντώνιου. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν βρεθεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Τέλος, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν. Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή. Παρ΄όλα αυτά τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA