Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον των Εισαγγελέων ανηλίκων κατέθεσε σήμερα (1/12) ο 19 χρόνος πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου που έχει καταγγείλει ηγετικό πρόσωπο της οργάνωσης ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Ο νεαρός κλήθηκε να καταθέσει συμπληρωματικά στους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση καθώς η πρώτη του κατάθεση είχε δοθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων Αττικής. Κατάθεση έδωσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης, ενήλικας σήμερα, που το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος μάρτυρας μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που ζούσε σε δομή της ΜΚΟ. 

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική παραγγελία να μην προσεγγίζει τις δομές ο πατήρ Αντώνιος

Υπενθυμίζεται πως αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων πήραν κατάθεση από έναν 15χρονο που διαμένει στη δομή του Βόλου, για τον οποίο είχε αφήσει υπονοούμενα ο 19χρονος που καταγγέλλει την ασέλγεια. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία για ασέλγεια είχε αφήσει υπονοούμενα για παρόμοια συμπεριφορά του υψηλόβαθμου στελέχους, που φέρεται να είναι ο πατέρας Αντώνιος, στον 15χρονο. Η εισαγγελία έστειλε στο Βόλο αστυνομικούς του τμήματος Ανηλίκων για να πάρουν κατάθεση στο παιδί παρουσία παιδοψυχολόγου. 

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο 15χρονος ήταν λιγομίλητος και συνεσταλμένος και δεν έδωσε χειροπιαστά στοιχεία για την ασέλγεια σε βάρος του. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καμία προσέγγιση στο παιδί πριν καταθέσει από παιδοψυχολόγους. Ο 15χρονος διαμένει ακόμα στη δομή και «δεν ήθελε να πει πολλά. Ζητήθηκε να απομακρυνθεί λίγες μέρες για να “ξεμπλοκάρει”. Ομως δεν έγινε για να μην αλλάξει περιβάλλον και ταραχτεί. Το παιδί είναι όμορφο και καλοστεκούμενο» είπε εργαζόμενη στο Βόλο. «Μας έκαναν εντύπωση τα ταξίδια με το μεγαλοστέλεχος. Γιατί να τον ξεχωρίσει; Επίσης το στέλεχος τον είχε φιλοξενήσει στη δομή στον Κολωνό και του είχε υποσχεθεί ότι θα του έκανε δώρο ένα λυκόσκυλο. Τον τελευταίο χρόνο τον είχε κοντά του. Την τελευταία φορά που είχε έρθει στη δομή ήταν συνέχεια στο δωμάτιό του» ισχυρίστηκε. Επίσης ακόμα μία εργαζόμενη ανέφερε πως ο 15χρονος «είναι καλό παιδί, εσωστρεφές και υπάκουο που δεν θα πει “όχι” σε τίποτα». 

Κιβωτός του Κόσμου: Φίλος του 19χρονου μου είπε για την ασέλγεια 

Στο μεταξύ, πρώην εργαζόμενη στην Κιβωτό του Κόσμου, ανέφερε πως ο φίλος του 19χρονου που κατήγγειλε πρώτος την ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος, της είχε πει τα όσα συνέβαιναν. Οπως είπε η γυναίκα, μόλις έμαθε για την κακοποίηση του τρόφιμου κινήθηκε νομικά. «Ήμουν ήδη απομακρυσμένη από τη δομή της Καλαμάτας όταν με πλησίασε φίλος του 19χρονου, ο οποίος δεν ήταν πλέον στη δομή καθώς ενηλικιώθηκε και μου μίλησε για την κακοποίηση. Αυτό έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Γνώριζε πως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά για αυτό με εμπιστεύτηκε» αναφέρει η πρώην εργαζόμενη στο MEGA. 

Στη συνέχεια, όπως λέει, μαζί με ακόμη δύο παιδαγωγούς προσέγγισαν δικηγόρο προκειμένου να τους συμβουλέψει πώς να κινηθούν. «Λίγο αργότερα ο ένας παιδαγωγός από εμάς απομακρύνθηκε εκδικητικά από την ίδια τη δομή, ενώ ο άλλος παραιτήθηκε» αποκαλύπτει η ίδια. Μάλιστα, σημειώνει πως και οι ίδιοι είχαν παρατηρήσει ορισμένα πράγματα που δεν τους άρεσαν. «Η “εργασιοθεραπεία” δεν ήταν ποτέ “εργασιοθεραπεία”. Η απομόνωση στη δομή της Καλαμάτας δεν υπήρξε ποτέ επειδή ήμασταν εμείς με τα παιδιά και προσπαθούσαμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν επιτρέπαμε να υπάρχουν συνέπειες, κάναμε τα “στραβά μάτια”» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη της δομής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA