Μενού
  • Α-
  • Α+

Οπου έβρισκαν πρόσβαση... τρύπωναν! Η μέθοδος που «χτυπούσε» η Κιβωτός του Κόσμου στις κηδείες προκειμένου να βγάλουν μαύρο χρήμα ήταν πολύ προσεκτική και μελετημένη. Εστελναν κουτί σε κηδείες απλών πολιτών, αλλά κυρίως στόχευαν στις κηδείες αναγνωρίσιμων ανθρώπων με μεγάλο και πλούσιο κύκλο. Ετσι, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα φαίνεται πως είχαν κυκλώσει τις κηδείες πολιτικών προσώπων, όπως της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, του Δημήτρη Τσοβόλα, του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, αλλά και του τραγουδιστή Δάκη.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Αν θες να πουλήσεις το εξ αδιαιρέτου σπίτι, δώσε μας τη διαφορά» έλεγαν σε άνεργο συνιδιοκτήτη

Μετά τον σάλο για την παρουσία της Κιβωτού στην κηδεία της πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, μίλησε στην εκπομπή T-Live του Alpha και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες από την... συμφωνία για να βάλει κουτί η Κιβωτός εκείνη την ημέρα: «Εμείς είπαμε στον κόσμο όποιος ήθελε να καταθέσει αντί στεφάνων υπέρ της Κιβωτού του Κόσμου, ας το κάνει. Δεν δώσαμε εμείς λεφτά. Δεν μαζέψαμε εμείς λεφτά. Και από εκεί και πέρα μας ενημέρωσαν ότι μαζεύτηκε το συγκεκριμένο ποσό. Δεν είχαμε και κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε το πόσο ή τη διαδικασία», είπε αρχικά ο κ. Τσούνης.

Οσο για το ποσό που μαζεύτηκε: «Μας είπαν ότι στη μνήμη της Φώφης μαζεύτηκαν 31.000 ευρώ. Εμείς δεν ξέραμε το ακριβές ποσό που μπήκε στου κουτί που είχαν στήσει στην κηδεία. Δεν είχαμε και κάποιο λόγο να το παρακολουθήσουμε. Οι ίδιοι μας είπαν ότι μπήκε αυτό το ποσό. Τώρα αν είχε συγκεντρωθεί το διπλάσιο ποσό εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Γιατί οι λογαριασμοί ήταν αυτοί και όποιος ήθελε έβαζε και δεν είχαμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε οτιδήποτε», κατέληξε να λέει ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. 

Παράλληλα, ο προσωπικός φίλος του Γιώργου Τράγκα, Πάρις Κουρτζίδης, είπε πως και στην κηδεία του δημοσιογράφου, η Κιβωτός... ήταν εκεί: «Μας ρώτησαν, να βάλουμε κουτί; Τους είπαμε ναι, γιατί όχι. Βέβαια, δεν μας έδωσαν λογαριασμό, απλά ήρθαν το τοποθέτησαν, πήραν τα χρήματα και έφυγαν. Ούτε... ευχαριστώ δεν είπαν και ούτε λόγος για απόδειξη».  

Το ίδιο λέει και συγγενής ενός γνωστού πολιτικού προσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αθήνα, όπου επέλεξαν να βάλουν κουτί στην κηδεία του: «Θυμάμαι ότι ήρθαν έστησαν το κουτί. Μάζεψαν τα χρήματα και κυρίως ότι δεν έγινε μπροστά μας η καταμέτρηση. Αργότερα ήρθε μια επιστολή που έλεγε ότι μαζεύτηκαν 142 ευρώ. Ο πατέρας μου ως πολιτικό πρόσωπο, είχε γνωστούς, μεγάλο κύκλο και μου φάνηκε μικρό το ποσό, αλλά δεν το ψάξαμε». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η Κιβωτός του Κόσμου είχε στήσει κουτί και στην κηδεία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μίχαλου, αλλά και της ηθοποιού, Ζωής Λάσκαρη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA