Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση σοκ φέρεται να βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου. Αν και ζήτησε να μπουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παντού σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του είπε πως «...με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» είπε μεταξύ άλλων. Ωστόσο σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και η πρεσβυτέρα που αποχωρώντας σήμερα από τη δομή στον Κολωνό, κατά την έξοδό της, έφυγε σαν κυνηγημένη και φανερά εκνευρισμένη από την πίσω πόρτα! Χτυπώντας το πόδι της στην άσφαλτο και με το χέρι της το όχημα που έσπευσε να την παραλάβει, η ίδια ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους «άντε φύγετε από 'δω».

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: «Χρυσό» κουτί αξίας 31.000 ευρώ έβαλαν στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά - Τι λέει ο Ανδρέας Τσούνης

https://streamable.com/k2pymk

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους: «Δεν περίμενα μετρά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες». 

Οργισμένη όμως είναι και η πρεσβυτέρα που νιώθει τεράστια πίεση ειδικά μετά τους συνέχεις ελέγχους στα οικονομικά και νιώθει αδικημένη: «Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού». 

Όμως στην αντεπίθεση περνούν και άνθρωποι του πατερά Αντωνίου και ζητούν να δώσουν εξηγήσεις αν κάποιοι έκαναν κακό σε παιδί της δομής. «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στην δομή. Αν ήξεραν κάτι και δεν μιλούσαν στον πατερά Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα όμως ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να ανταπεξέλθουμε», ανάφεραν άτομα από το περιβάλλον του ιδρυτή και εμπνευστή της ΜΚΟ.    

Αυτός είναι ο φάκελος του «εξοστρακισμού»

Στο μεταξύ, ο φάκελος με την εισαγγελική εντολή για τον «εξοστρακισμό» του πατέρα Αντωνίου από όλες τις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης βρίσκεται αυτή τη στιγμή έξω από το σπίτι του στη Ραφήνα, όπου και βρέθηκε πρώτη η κάμερα του Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να απουσιάζει, χωρίς να γνωρίζει κανείς το πού βρίσκεται ακόμη. Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική εντολή εκδόθηκε χθες Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου από τους εισαγγελείς ανηλίκων, που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο ο φάκελος επιδόθηκε από το ΑΤ Πικερμίου. Σημειώνεται πως από τη στιγμή που ο φάκελος έχει παραδοθεί στο σπίτι που έχει δηλωθεί ως κατοικία του πατέρα Αντωνίου, η εισαγγελική εντολή βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή. Άγνωστο παραμένει ακόμη το πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος, με διάφορα σενάρια να τον θέλουν να βρίσκεται σε σπίτι στενού του συνεργάτη, ή ακόμη και σε διαμέρισμα μέσα σε δομή της «Κιβωτού».

Φάκελος με εισαγγελική διάταξη και σε συνεργάτη

Την ίδια ώρα, το Mega εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο με την αστυνομία να παραδίδει φάκελο με εισαγγελική διάταξη και σε στενό συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου στο σπίτι του στη Βραυρώνα, που του απαγορεύει επίσης να βρίσκεται σε οποιαδήποτε δομή της «Κιβωτού». Πρόκειται για έναν άντρα που βρισκόταν πολύ ψηλά στη διοικητική πυραμίδα της οργάνωσης και ενώ δεν υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και ασέλγεια εις βάρος του, φέρεται πως γνώριζε πολύ καλά τις ενέργειες του πατέρα Αντωνίου, όπως έχουν καταγγελθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA