Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην ίδρυση συνδικάτου προχωρούν πάνω από 225 εργαζόμενοι της Google στις ΗΠΑ, όπως ανήγγειλαν οι εκλεγέντες στην ηγεσία του νέου οργάνου.

Πρόκειται για μια ιστορικής σημασία κίνηση, καθώς ο συνδικαλισμός θεωρείται εξαιρετικά σπάνιος στις εταιρείες τεχνολογίας, ενώ επί χρόνια σημειώνονται σοβαρές αντιστάσεις στην οργάνωση των εργαζομένων της Silicon Valley. Η ίδρυση του συνδικάτου ακολουθεί τις αυξανόμενες αιτιάσεις των εργαζομένων της Google για καλύτερες και πιο δίκαιες συνθήκες εργασίας, ενώ αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις των υπαλλήλων με την εργοδοσία.

Σε άρθρο που δημοσιεύουν οι New York Times, οι επικεφαλής του νέου συνδικάτου δήλωσαν πως «η Alphabet Workers Union έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται με δίκαιες αμοιβές, χωρίς τον φόβο της κακομεταχείρισης, των αντιποίνων, της διακριτικής μεταχείρισης».

Η ίδρυση οργανώθηκε μυστικά, ενώ η ηγεσία εξελέγη μόλις τον περασμένο μήνα. Η οργάνωση, μάλιστα, διατηρεί δεσμούς με την ένωση εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης σε ΗΠΑ και Καναδά.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ενώσεις, η Alphabet Workers Union αποτελεί μια μικρή ένωση, που εκπροσωπεί ένα πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων στην εταιρεία, που απασχολεί πάνω από 260.000 εργαζόμενους και εργολάβους πλήρους απασχόλησης.

Οι μετέχοντες στο σωματείο δήλωσαν ότι αγωνίζονται περισσότερο για να υπάρξει ακτιβισμός μέσα στην Google παρά για τα παραδοσιακά δικαιώματα διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA