Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεταξύ άλλων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει καθημερινά από τις 6 μ.μ. τοπική ώρα μέχρι το επόμενο πρωί. Η πανδημία έχει φτάσει σε επικίνδυνο επίπεδο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός των καθημερινών νέων λοιμώξεων είχε φτάσει πρόσφατα πάνω από 2000. Με περίπου έξι εκατομμύρια κατοίκους στο Λίβανο, αυτό το νούμερο είναι αρκετά υψηλό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε περίπου 1500. Τα νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την έλλειψη δωρεάν κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πέρυσι, η κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει αρκετούς αυστηρούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, πιο πρόσφατα τον Νοέμβριο.

Η μεσογειακή χώρα βιώνει εδώ και μήνες μια από τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Η πανδημία και η καταστροφή που προκλήθηκε από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις αρχές Αυγούστου έχουν επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Σύμφωνα με το Ηuman Rights Watch (HRW), περισσότερο από το 55% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας, ένας αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2019.

Μετά την έκρηξη, η κυβέρνηση παραιτήθηκε και τη διαδέχθηκε ένα υπηρεσιακό σχήμα. Ο νέος πρωθυπουργός, Σαάντ Χαρίρι, δεν έχει καταφέρει ακόμη να σχηματίσει υπουργικό συμβούλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA