Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε πάνω από την κορυφή που καταγράφηκε στο πρώτο κύμα, όταν ανακοινώθηκαν 1.224 στις 21 Απριλίου. Οι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω λόγω των σπειροειδών περιπτώσεων που οδηγούν σε περισσότερες νοσηλείες.

Ο αριθμός είναι ένα άλμα 116,2% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, όταν καταγράφηκαν 613 θάνατοι.

Οι περιπτώσεις ρεκόρ που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν επίσης μια αύξηση 27,7% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, όταν καταγράφηκαν 53.285.

Ο Δρ Ουίλιαμ Γουέλφερ, διευθυντής του τομέα διαχείρισης του κορονοϊού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, δήλωσε:

«Κάθε ζωή που χάνεται από αυτόν τον ιό είναι μια τραγωδία, αλλά δυστυχώς μπορούμε να αναμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι να σταματήσουμε την εξάπλωση. Περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους που έχουν κορονοϊό δεν παρουσιάζει συμπτώματα και θα μπορούσε να το διαδώσει χωρίς να το συνειδητοποιήσει. Για να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας, είναι απαραίτητο όλοι να μείνουμε στο σπίτι όπου είναι δυνατόν. Αυτό θα μειώσει τις νέες λοιμώξεις, θα διευκολύνει την πίεση στο NHS και θα σώσει ζωές.»

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εν μέσω προειδοποιήσεων ότι έως και 150.000 Βρετανοί μπορεί να νοσήσουν κάθε μέρα σε ολόκληρη τη χώρα και εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός καθημερινών κρουσμάτων είναι πολύ πάνω από τις 100.000. Ο ρυθμός αναπαραγωγής, ο οποίος δείχνει σε πόσα άτομα κάθε μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό κατά μέσο όρο, κυμαίνεται από 1.1 έως 1.3 την περασμένη εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι πόσο γρήγορα αυξάνεται το ξέσπασμα, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν συρρικνώνεται.

O δείκτης ήταν παρόμοιος σε όλες τις επτά περιοχές της Αγγλίας και είχε πέσει μόνο ελαφρώς στις περιοχές που ήταν υπό τη βαθμίδα 4 πριν από τα Χριστούγεννα:Λονδίνο, Νοτιοανατολική και Ανατολική Αγγλία. Αυξήθηκε σε όλες τις άλλες περιοχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA