Από την άλλη, ο αριθμός των καταγεγραμμένων μολύνσεων σε διάστημα 24 ωρών ανήλθε σε 47.525, με τη χώρα να μετρά πλέον 3.211.576 κρούσματα.
Ο αριθμός των θανάτων σήμερα ξεπερνά τους 1.325 νεκρούς, που είχαν καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου.
Αν και ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα κατέγραψε πτώση από το υψηλό των 68.053, επίσης στις 8 Ιανουαρίου, στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα μέτρα καραντίνας αρχίζουν να έχουν αποτέλεσμα.
Εντούτοις, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι νοσηλεύονται περίπου 32.000 ασθενείς Covid-19 στα νοσοκομεία, περίπου 70% περισσότεροι σε σύγκριση με την κορύφωση του πρώτου κύματος, τον περασμένο Απρίλιο.
«Οι υγειονομικοί δίνουν αυτή τη στιγμή πολύ, πολύ σκληρή μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο αυτήν την πανδημία έπειτα από μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εργάζονται στο μέγιστο και νομίζω πως η καταπόνηση είναι κολοσσιαία», είπε ενώπιον των βουλευτών.
- Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία: Δραματική η κατάσταση στο Μπορντό – Στην Άβιλα τα ελληνικά αεροσκάφη
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
- Axios: Το πρόσωπο που έπεισε τον Τραμπ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ορμούζ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.