Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τραίνο, που θα πραγματοποιούσε τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερη από μια ώρα ονομάζεται Maglev από τη σύντμηση των λέξεων Magnetic Levitation, δηλαδή μαγνητική ανύψωση. 

Το πρώτο βαγόνι μήκους 21 μέτρων αποκαλύφθηκε στην Τσενγκτού της Κίνας, στις 13 Ιανουαρίου. Ερευνητές του τοπικού πανεπιστημίου κατασκεύασαν μάλιστα 165 μέτρα κατάλληλης σιδηροδρομικής γραμμής, ώστε να δείξουν πως δουλεύει το συγκεκριμένο τραίνο. Ειδικοί εκτιμούν, σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων, πως το συγκεκριμένο τραίνο θα καταστεί λειτουργικό στα επόμενα 3 ως 10 χρόνια. 

https://twitter.com/SCMPNews/status/1349644926129238017?ref_src=twsrc^tfw

Η πρώτη γενιά τραίνων της συγκεκριμένης τεχνολογίας χρησιμοποιείται στη χώρα από το 2003. Οι συρμοί της που βρίσκονται στη Σανγκάι κινούνται με ταχύτητες που φτάνουν τα 431 χλμ/ώρα. Η Κίνα κινείται σε κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των υποδομών της ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που το Πεκίνο αναμένεται να φιλοξενήσει το 2022

Διαβάστε Ακόμα 

Άρχισε τις αλλαγές ο Μπάιντεν: Υπέγραψε μισή ντουζίνα διατάγματα που αναιρούν πολιτικές του Τραμπ

ΗΠΑ: Οι νεκροί του κορονοϊού ξεπέρασαν τα θύματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA