Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν ο Rupert Ellis αγόρασε το «στοιχειωμένο» σπίτι της Κορνουάλης τίποτα δεν προμήνυε τα μυστικά που κρύβονταν πίσω και μέσα στους τέσσερις τοίχους του.

Δεν γνώριζε, ας πούμε, πως το οίκημα - που χτίστηκε το 1832 - αποτελούσε κάποτε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ορυκτών «Tehidy Minerals Company». Όπως δεν γνώριζε και για την κρύπτη που θα ανακάλυπτε λίγα χρόνια αργότερα.

Όπως αναφέρει ο Ellis, «μιλώντας με διάφορο κόσμο - μεταξύ των οποίων και ο δισέγγονος του μεγάλου αφεντικού της «Tehidy Minerals Company» - διαπίστωσα πως το σπίτι κρύβει ένα μεγάλο πλούτο ιστορικών δεδομένων, άγνωστων για μια ολόκληρη γενιά, όπως η κρύπτη, αλλά και χάρτες που διατηρούνται από εκείνη την εποχή».

«Ήταν μεγάλη η διαδικασία που πέρασα μέχρι να φτάσω σε αυτά που γνωρίζω σήμερα. Θυμάμαι πως συζητούσα με κάποιον που δούλευε στο σπίτι τη δεκαετία του 1980 και μου λέει ξαφνικά: 'Βρήκες την κρύπτη;' Και εγώ είπα 'Τι;;

«Για μία ολόκληρη εβδομάδα τρύπαγα τους τοίχους για να βρω πού θα μπορούσε να είναι η κρύπτη».

«Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά υποψιάζομαι πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Έχουν σημειωθεί πολλές συμπτώσεις. Έχω ακόμη ένα αίσθημα πως το σπίτι διάλεξε εμένα - και όχι εγώ το σπίτι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Ellis ανακάλυψε τελικά την κρύπτη με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Το σημείο βρισκόταν ακριβώς εκεί που είχε κολλήσει μια αφίσα με το σλόγκαν «Σκέφτεσαι αυτό που σκεφτόμαστε;».

Ανοίγοντας τέσσερις μικρές τρύπες δοκιμαστικά, είδε να εμφανίζεται το γράμμα «Τ». Επρόκειτο για την επιγραφή «Withers and Sons» της κρυμμένης ατσάλινης πόρτας.

Ο Ellis αναφέρει πως το δωμάτιο προσπαθούσε να του τραβήξει συχνά την προσοχή, με φώτα που αναβόσβηναν, αλλά και διάφορους ήχους που ακούγονταν.

Φίλος του, που έχει μείνει στο σπίτι, του έχει εκμυστηρευτεί ότι άκουγε βήματα, ενώ ο ίδιος ξυπνάει μέχρι σήμερα κάθε βράδυ μια συγκεκριμένη ώρα.

Δεν φόβαται, όπως περιγράφει, μόνο χαίρεται «που συμμετέχει στο πάρτι».

O Rubert Ellis πιστεύει τώρα πως ο προπαππούς του παρακολουθεί τις κινήσεις του και τον υποστήριζει στο σχέδιό του να αποκαταστήσει το σπίτι, σεβόμενος τον τρόπο που το χρησιμοποιούσαν οι ιδιοκτήτες του 200 χρόνια πριν.

Πηγή: Cornwalllive.com

Διαβάστε ακόμα

Το ΗΒΟ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά Χάρι Πότερ και θα είναι απλά μαγική!

Βρετανία: Μητέρα έπνιξε τον 10χρονο γιο της κατά τη διάρκεια του lockdown

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA