Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρία χρόνια μετά τις επιθέσεις εθνικιστικών ομάδων εναντίον της εφημερίδας «Αβρούπα» για τη δημοσίευση σκίτσου με ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Τούρκου Προέδρου, ο διευθυντής της εφημερίδας, Σενέρ Λεβέντ, καλείται εκ νέου να καταθέσει για τις ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει σε τουρκικά δικαστήρια.

Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει κατάθεση και σε άρθρο του μία μέρα μετά δήλωσε ότι δεν θα πάει στην Άγκυρα ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε ερήμην καταδίκη του. Παραλλήλισε, μάλιστα ,την υπόθεσή του με αυτήν του Τζιάν Ντιουντάρ, πρώην διευθυντή της Τζουμχουριέτ, που την περασμένη χρονιά καταδικάστηκε ερήμην σε δικαστήριο της Τουρκίας, αφού πλέον ζει αυτοεξόριστος στη Γερμανία

Σχεδόν ένα μήνα μετά, δεύτερη μήνυση έφτασε από την Άγκυρα, αυτή την φορά εναντίον της Τουρκοκύπριας δημοσιογράφου, Αϊσεμντέν Ακίν.

Η Ακίν, που όπως και ο Λεβέντ, συνεργάζεται με ελληνοκυπριακό μέσο, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την έναρξη έρευνας εναντίον της από την Εισαγγελία της Άγκυρας με την κατηγορία της προσβολής του τουρκικού κράτους.

Η δημοσιογράφος εξέφρασε, άλλωστε, την εκτίμηση ότι οι διώξεις δημοσιογράφων δεν θα σταματήσουν στην ίδια. Αναφέρθηκε στην ύπαρξη μιας λίστας ονομάτων, που είτε έχουν παρόμοιες με τις δικές της απόψεις είτε ανήκουν στην τουρκοκυπριακή αντιπολίτευση και εκφράζονται επικριτικά κατά της Τουρκίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως θα έρθει και «η δική τους σειρά».

Το σκηνικό στοχοποίησης καλλιεργείται από τον ίδιο τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, με παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες δεν διστάζει να εξυβρίσει και να απειλήσει λειτουργούς του Τύπου

Πηγή: DW

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA