Ο Ακάρ, επανέφερε το σενάριο της δήθεν παρενόχλησης του Τσεσμέ, από ελληνικά F-16. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», ο Ακάρ, δήλωσε σχετικά: «Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η στάση δεν είναι κατάλληλη για σχέσεις καλής γειτονίας».
Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου, το Anadolu μετέδιδε -επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας- ότι τέσσερα ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιούσε έρευνες στο Αιγαίο, κάτι που ελληνικές στρατιωτικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά.
Ο Ακάρ, επιτέθηκε και στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις ενστάσεις της περί τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
«Η ΕΕ μας λέει για «ανθρώπινα δικαιώματα». Ποιο είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων πολιτών μας που μαρτύρησαν στη Γκάρα; Οι απόστολοι της δημοκρατίας δεν πρέπει πλέον να είναι υποκριτικοί» ανέφερε ο Ακάρ, σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων, που αποδίδεται από την Άγκυρα στο PKK.
Για τους S-400, ο Ακάρ ανέφερε πως πρόκειται για ένα αμυντικό σύστημα που θα χρησιμοποιήσει η Τουρκία εφόσον κινδυνεύσει ενώ καταφέρθηκε κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως οι αμερικανικές κυρώσεις και ο αποκλεισμός της Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35 «δεν είναι σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας».
Διαβάστε Ακόμα
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Η Τουρκία έφερε την ειρήνη στην Κύπρο - Οι Έλληνες ματαιοπονούν
Ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί από κορονοϊό μόνο στην Καλιφόρνια
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.