Το εμβόλιο χορηγείται χωρίς να πρέπει κανείς να κατεβεί από το αυτοκίνητο. Μετά τον εμβολιασμό, κάθε πολίτης πρέπει να περιμένει 15 λεπτά, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν παρενέργειες.
Στην πρώτη αυτή φάση, ο «εμβολιασμός εντός ΙΧ αυτοκινήτου», γίνεται σε εκπαιδευτικούς, με σκευάσματα της AstraZeneca. Μέχρι τα τέλη του μήνα υπολογίζεται ότι θα χορηγούνται γύρω στα εξακόσια εμβόλια την ημέρα, αλλά στη συνέχεια ο στόχος είναι να μπορέσουν να γίνουν πάνω από δυο χιλιάδες.
Υπάρχει η πρόθεση, το πείραμα αυτό να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.Πρόκειται για πρωτοβουλία της περιφέρειας της Λομβαρδίας, της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και του στρατού της χώρας, η οποία εντάσσεται στην νέα στρατηγική του πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, για άμεση αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας.
«Ο κόσμος έχει κουραστεί και πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγούμε το γρηγορότερο δυνατό από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.
Διαβάστε ακόμα:
Γερμανία: Σε τεντωμένο σχοινί οι εντατικολόγοι - Ζητούν άμεση επαναφορά του lockdown
- Διαρροή ερωτικού βίντεο πυροδοτεί διπλή παραίτηση και ένταση στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου
- Οι κόντρες για τα Ίμια, το... ευγενικό SMS στους γαλάζιους κι αυτό που ενώνει Καμμένο-Κασσελάκη
- «Γιάννη άκουσες; Τούρκοι κομάντος πατήσανε ελληνικό έδαφος»: Ο Γιάννης Πολίτης θυμάται το βράδυ των Ιμίων
- Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο για την Ελένη Βουλγαράκη από το ραδιόφωνο - Δάκρυσε στο τέλος
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.