Ενα ηφαίστειο, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Μανίλας, εκλύει, εδώ και περίπου μία εβδομάδα, ένα τοξικό αέριο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για περισσότερους από 300.000 ανθρώπους, την ώρα που μια γκρίζα αιθαλομίχλη «έπνιξε» την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων και τα περίχωρά της.
Το ηφαίστειο Τάαλ, το οποίο βρίσκεται στη μέση μιας λίμνης, είναι ένα από τα ενεργότερα των Φιλιππίνων. Ξεκίνησε, πριν από μερικές ημέρες, να εκλύει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του θείου, περικυκλώνοντας σταδιακά την πρωτεύουσα με μια αιθαλομίχλη, η οποία ώθησε τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για τις ευπαθείς ομάδες, εκτιμώντας πως το σύννεφό αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία περισσότερων από 300.000 ανθρώπων.
Τουλάχιστον 2.400 κάτοικοι των κοντινών στη λίμνη χωριών έχουν ήδη σπεύσει σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, στους γονείς τους ή σε κλειστά λόγω του κορονοϊού σχολεία, ενώ ο επαρχιακός υπεύθυνος για τις φυσικές καταστροφές Ζοσελίτο Κάστρο, προβλέπει «κι άλλες απομακρύνσεις πληθυσμών τις επόμενες ημέρες», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.