Μόλις τρεις ημέρες μετά την εγκατάστασή του, το άγαλμα του Τζορτζ Φλόιντ στη Νέα Υόρκη βανδαλίστηκε. Ο Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μινεσότα από αστυνομικό, εξελίχθηκε μετά το θάνατό του σε σύμβολο του αντιρατσιστικού αγώνα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ενας νεαρός πάνω σε σκέιτμπορντ πέρασε κάτω από το άγαλμα και μόλις έφτασε σε απόσταση βολής έριξε μία μπλέ μπογιά. Το σχετικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νέας Υόρκης για να εντοπιστεί ο ένοχος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αγάλματα της Μπρεόνα Τέιλορ και του Τζο Λιούις που βρίσκονται ακριβώς δίπλα δεν αποτέλεσαν στόχο του νεαρού. Και τα τρία αγάλματα παραδόθηκαν την 1η Οκτωβρίου στο πλαίσιο σχετικής έκθεσης.
- Ο «σφαγέας» της Άρτας: Από ένα κέρασμα στο καφενείο, σκότωσε έξι συγχωριανούς του
- Βιολάντα: «Σου μυρίζει κάτι σαν υγραέριο;» - Αποκαλυπτικός διάλογος λίγες ώρες πριν την έκρηξη
- Η στιγμή του θανάτου σε ένα καρέ - Η φωτογραφία που «ξεγύμνωσε» τον πόλεμο στο Βιετνάμ
- Η μεγάλη επιστροφή των δημιουργών της Μάγισσας και των Μελισσών - Οι 2 σειρές που ετοιμάζουν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.