Πάνω από ένας τόνος κοκαΐνη που είχε παραχθεί στην Κολομβία κατασχέθηκε την περασμένη Τετάρτη από την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών κοντά στο λιμάνι της Χάβρης (βορειοδυτική Γαλλία), απόκαλυψε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Le Figaro.
Αρκετά πρόσωπα που φέρονται να ενέχονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, τελωνειακοί κατέσχεσαν φορτίο 1,5 τόνου κοκαΐνης κρυμμένο σε εμπορευματοκιβώτιο που διερχόταν από το ίδιο λιμάνι, ο τελικός προορισμός του οποίου δεν είναι γνωστός.
Οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν 18 τόνους κοκαΐνης μέσα στο 2021, έναντι 13 το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Φιγκαρό που επιβεβαίωσε η πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου.
- «Κάθε φορά νιώθω πως θα είμαστε οι επόμενοι» - Μιλήσαμε με κατοίκους περιοχών που ζουν υπό τον φόβο της φωτιάς
- Ο απίθανος λόγος για τον οποίο η Βίκυ Μοσχολιού είχε σπάσει μία βιτρίνα καταστήματος στην Αυστραλία
- Το βουνό που «καίγεται» εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά κανείς δεν μπορεί να σβήσει τις φλόγες
- Ναυάγιο σοβιετικού πυρηνικού υποβρυχίου αποτελεί «ωρολογιακή βόμβα» - «Κινδυνεύουμε όλοι»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.