Η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς συνελήφθη και ετέθη σε προσωρινή κράτηση σήμερα για «εξύβριση του προέδρου», αφού είπε από τηλεοράσεως μία παροιμία, η οποία ερμηνεύθηκε ότι αφορούσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.
«Υπάρχει μια πολύ γνωστή παροιμία που λέει ότι η εστεμμένη κεφαλή γίνεται σοφότερη. Αλλά βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το βόδι μπαίνοντας στο παλάτι δεν γίνεται βασιλιάς, αλλά το παλάτι γίνεται στάβλος», δήλωσε σε Live μετάδοση η πολύ γνωστή στην Τουρκία δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό δίκτυο Tele1. Η Σεντέφ Καμπάς δημοσίευσε παράλληλα την κιρκασιανή παροιμία στον λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει 900.000 ακολούθους.
Η δημοσιογράφος συνελήφθη τη νύχτα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίθηκε και ετέθη σε προσωρινή κράτηση, δήλωσε το Σάββατο ο δικηγόρος της Ουγκούρ Ποϊράζ. «Η σύλληψη της Σεντέφ Καμπάς για "εξύβριση του προέδρου» αποτελεί σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης», σχολίασε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGS).
- Ρία Ελληνίδου: Αντιδράσεις για την ακύρωση της συναυλίας στη Σαλαμίνα - Η απάντηση των διοργανωτών
- Τα τηλεπαιχνίδια που θα δούμε τη νέα σεζόν: Οι αλλαγές και το νέο project
- Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ζέστης - Πότε θα κορυφωθεί, πού θα φτάσουν οι θερμοκρασίες στις μεγάλες πόλεις
- Σίφνος: Έγγραφο ντοκουμέντο με την πιστοποίηση συντήρησης του ελικοπτέρου - Στο νησί το ελληνικό FBI
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.