Νεκρός είναι μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασίμι. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε το γεγονός.
Διαβάστε επίσης: Ουκρανία - Δραματική προειδοποίηση από ΜΚΟ: «Κίνδυνος για μαζικό εκτοπισμό πληθυσμού»
Σύμφωνα με τη Washington Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε πως ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους έπεσε νεκρός έπειτα από στρατιωτική έφοδο των αμερικανικών δυνάμεων που ξεκίνησε την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου.

Ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασίμι έπεσε νεκρός νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη (3/2) σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο χωριό Ατμέ της Συρίας, η οποία στοίχισε τις ζωές και 13 αμάχων, χωρίς απώλειες Αμερικάνων στρατιωτών. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε πως ανταλλαγές πυροβολισμών κράτησαν για ώρες, μεταξύ του στρατού των ΗΠΑ και Σύρων ανταρτών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια αργότερα μέσα στην ημέρα ενώ ήδη έχει δηλώσει: «Με την ανδρεία και την ικανότητα των ενόπλων μας δυνάμεων, απομακρύναμε από την εξίσωση των Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασίμι αλ Κουραϊσί - τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους».
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: Γιατί ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. «κλείδωσε στο συρτάρι» τις συνεδρίες με τον 51χρονο
- Τσίπρας από Κύπρο: «Πάμε να νικήσουμε στις εκλογές και να φέρουμε αλλαγή πολιτικής»
- Ο άνθρωπος που αμφισβητεί ανοιχτά όσα ξέραμε για την Ικαρία
- Πέθανε ο ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας - Ήταν παντρεμένος με τη Μαίρη Ραζή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.