Ρώσοι αξιωματούχοι απείλησαν να μπλοκάρουν τη Wikipedia μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Guardian. Η Roskomnadzor, η υπηρεσία παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, απειλεί να απαγορεύσει τον ιστότοπο σε ολόκληρη τη χώρα για ένα άρθρο με τίτλο «Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022».Το πρακτορείο κατηγορεί τη Wikipedia για «παράνομες πληροφορίες» σχετικά με τον ρωσικό στρατό, τις απώλειες αμάχων της Ουκρανίας και τις τράπεζες.
Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία μπλόκαρε δύο ανεξάρτητους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης για διάδοση «σκόπιμα ψευδών πληροφοριών» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ακόμη, μετά τις κυρώσεις που έχει υποστεί η ρωσική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη, 2 Μαρτίου. Πρόκειται βέβαια για μια κίνηση που έρχεται να «μετριάσει» τις απώλειες που μετράει η οικονομία της χώρας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Μέχρι σήμερα ίσχυε ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να εξάγει συνάλλαγμα και άνω των 10.000 δολαρίων, αλλά αφού θα το είχε δηλώσει πρώτα στις αρμόδιες οικονομικές αρχές της χώρας.
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.