Στις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «de facto εχθρικές».Χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι «κρίνοντας από τα μέτρα που έχουν λάβει αρκετές χώρες εναντίον μας, είναι τώρα όλες de facto εχθρικές. Ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται ή όχι στη λίστα».
«Σε αυτή τη φάση, η λίστα είναι δευτερευούσης σημασίας. Αλλά η απάντηση σε αυτές τις μη φιλικές, εχθρικές ενέργειες πρέπει να αναλυθεί, κανείς δεν θα αυτοπυροβοληθεί για να κάνει κακό σε κάποιον. Κάνουμε ό,τι πρέπει, ό,τι μας ταιριάζει και το κάνουμε με καθαρό μυαλό» πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Η λίστα στην οποία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ήταν αυτή που δημοσιεύθηκε το 2021 από τη ρωσική κυβέρνηση με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν τότε ότι υπήρχαν δύο χώρες στη λίστα: οι ΗΠΑ και η Τσεχία.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η γνωστή ηθοποιός - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.