Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αναστολή επ' αόριστον προχωρά ο φαρμακευτικός κολοσσός της Bayer στις επενδύσεις της σε Ρωσία και Λευκορωσία ύστερα από την απόφαση της πρώτης να εισβάλλει στα εδάφη της Ουκρανίας, να βομβαρδίζει και να σκοτώνει μεταξύ άλλων και γυναικόπαιδα. Η γερμανική πολυεθνική εταιρεία προχωρά σε «πάγωμα» των διαφημίσεων και των επενδύσεων της στις δυο προαναφερθείσες χώρες.

«Ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Bayer διέκοψε όλες τις δαπάνες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία που δεν σχετίζονται με την προμήθεια βασικών προϊόντων για την υγεία και τη γεωργία. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Αναστολή όλων των διαφημιστικών και άλλων προωθητικών ενεργειών
  • Επ’ αόριστον παύση επενδυτικών έργων
  • Μη επιδίωξης νέων επιχειρηματικών ευκαιριών

Ακούσαμε επίσης τις φωνές που ζητούν την πλήρη διακοπή της παράδοσης όλων των προϊόντων μας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Κατανοούμε αυτές τις ανησυχίες καθώς ο πόλεμος εγείρει ηθικά ζητήματα για κάθε εταιρεία. Η θέση μας είναι πως αυτός ο παράλογος πόλεμος έχει ήδη πάρει πολλές ζωές. Ως εταιρεία Life Science έχουμε μια ηθική υποχρέωση – σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Παρακράτηση βασικών προϊόντων υγείας και γεωργίας από τον άμαχο πληθυσμό – όπως ο καρκίνος ή οι καρδιαγγειακές θεραπείες, τα προϊόντα υγείας για έγκυες γυναίκες και τα παιδιά καθώς και σπόροι για την καλλιέργεια τροφίμων – θα πολλαπλασίαζαν απλώς το συνεχιζόμενο τίμημα του πολέμου στην ανθρώπινη ζωή» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.